Life

Ce fructe de vară pot înlocui cu succes dulciurile

today20 iunie 2022

Fundal

Nimeni nu poate rezista dulciurilor, iar în sezonul cald suntem mult mai predispuși la a le consuma, chiar dacă nu ne fac tocmai bine. O înghețată este, însă, greu de refuzat într-o zi toridă, la fel și un suc rece. Creștem, astfel, fără să ne dăm seama, aportul de zahăr din organism, ceea e ne poate crea mari neplăceri. Fructele de vară pot înlocui cu succes dulciurile și ne oferă un plus de răcorire, mai ales dacă le consumăm reci, ori transformate în înghețată sau în sucuri reci, potrivit foodstory.ro.

Căpșunele sunt dulci și parfumate și fără ele ar fi greu să îți imaginezi un start reușit de vară. Consumă-le cu încredere, pentru că sunt nu doar dulci, ci și bogate în vitamine, iar conținutul caloric este mult redus față de o înghețată din comerț, să spunem. Dacă vrei neapărat înghețată, o poți prepara rapid pasând căpșunele și amestecându-le cu un iaurt ori cu frișcă lichidă neîndulcită și cu câteva picături de vanilie.

Cireșele și vișinele sunt bogate în vitamine și sunt și o bună sursă de hidratare în zilele călduroase, dar pot fi folosite și ca vedete ale unor prăjituri de casă, dacă nu poți rezista tentației; dulciurile preparate acasă sunt mereu mai sigure pentru consum decât cele din comerț.

Pepenele, care este vedeta verilor de pe la noi, poate fi consumat ca atare, după ce a fost ținut la frigider, dar poate fi făcut și înghețată pe băț sau transformat într-un shake pasat în blender, alături de 2-3 cuburi de gheață și, poate, de alte fructe delicioase sau doar cu câteva picături de zeamă de lămâie.

O piersică zemoasă și dulce este de zeci de ori mai gustoasă și mai sănătoasă decât orice dulce procesat, iar caisele parfumate și dulci-acrișoare pot fi consumate și ele cu încredere, sub orice formă îți dorești, simple sau în amestec cu alte fructe de sezon. Când începe sezonul zmeurei sau al afinelor poți să le mănânci ca pe bomboane, cu toată încrederea. Sunt sănătoase, au puține calorii și astfel poți să te bucuri de ele fără a te gândi la kilogramele în plus.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Proiecte finalizate în comuna Nana

La conducerea comunei Nana din județul Călărași, se află primarul Gheorghe Dobre, care este la al patrulea mandat. Acesta continuă să se ocupe de modernizarea și dezvoltarea comunei pe o administrează. Așadar într-un interviu acordat pentru Canal SUD, edilul comunei aduce precizări despre o parte din proiectele pe care a reușit să le ducă la bun sfârșit. “Am făcut niște lucruri și îmi doresc să fac în continuare, ceea ce […]

today20 iunie 2022

0%