Life

Ce nu știai despre roșcate

today9 martie 2023

Fundal

De-a lungul timpului, reacțiile culturale față de persoanele cu părul roșcat nu au întârziat să apară. Pentru că este o culoare rar întâlnită, în mod natural, a stârnit admirații, credințe, dar și superstiții. De exemplu, pe vremuri se credea că persoanele cu părul roșcat sunt geloase, necurate sau impulsive. Alții considerau că părul roșcat este sacru, iar femeile cu această podoabă capilară vor ajunge direct în rai. Dincolo de toate aceste credințe, există câteva lucruri demonstrate despre persoanele cu părul roșcat. 

Ce nu știai despre roșcate 

Dacă te simți atras de o persoană cu părul roșcat, ei bine, nu ești singurul! Unele studii științifice au descoperit că albinele sunt mai atrase de persoanele cu părul roșcat, față de celelalte. Cel mai probabil acest lucru este posibil din cauza asemănării părului roșu cu florile strălucitoare. De altfel, un studiu, făcut pe 6.000 de persoane din Germania, a demonstrat că fac mai mult sex decât blondele și brunetele.

Un fapt amuzant despre roșcate este că sunt predispuse să fie stângace. Acest lucru înseamnă că sunt șanse mai mari să scrie cu mâna stângă sau să doarmă pe partea stângă. Potrivit „Reader s Diegest‟, roșcatele sunt mai greu de sedat și au nevoie de mai multă anestezie, decât brunetele. Unii oameni de știință cred că mutația proteinei care provoacă părul roșu și pielea deschisă la culoare le face pe roșcate mai sensibile la durere.

De asemenea, persoanele cu părul roșcat tind să aibă firele de păr mai groase decât cele cu părul blond, șaten sau brunet. Poate de aceea s-a demonstrat că roșcatele au în jur de 90.000 de fire de păr, în timp ce altele mai mult cu 50.000. Știai că…părul roșcat și ochii albaștrii reprezintă cea mai rară combinație din lume? 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Lady Gaga nu va cânta la premiile Oscar

Este oficial: Lady Gaga nu va cânta „Hold My Hand” la premiile Oscar anul acesta. Producătorul executiv Glenn Weiss a confirmat vestea că Gaga, care a obținut a patra nominalizare în carieră pentru piesa „Top Gun: Maverick”, „Hold My Hand”, nu va cânta la Oscar. „I-am invitat pe toți cei cinci nominalizați. Avem o relație grozavă cu Lady Gaga și tabăra ei. Ea este în mijlocul filmării unui film chiar […]

today9 martie 2023

0%