Life

Ce poți face pentru a avea o memorie mai bună

today20 iulie 2023

Fundal

Un studiu arată că este suficient să faci zilnic doar 6 minute de exerciții fizice moderate, pentru a-ți menține mintea ascuțită. În cadrul cercetării, realizate de către specialiștii de la University College London, a fost monitorizată activitatea fizică a peste 4.400 de participanți. Ulterior, aceștia au completat atât teste de memorie, cât și teste care au măsurat rapiditatea cu care au îndeplinit diferite sarcini mentale. 

Rezultatele au arătat că persoanele care au făcut zilnic, între șase și nouă minute de mișcare moderată, au beneficiat de rezultate mai bune la aceste teste, în comparație cu persoanele sedentare și cu persoanele care au făcut mișcări ușoare. „Chiar și mai puțin de 10 minute de mișcare pe zi pot schimba sănătatea noastră cognitivă‟, a spus John Mitchell, autorul principal al studiului, pentru „CNN‟. 

Potrivit site-ului „National Health Service‟, în categoria activităților moderate intră: mersul rapid, aerobicul, ciclismul, dansul, tenisul, drumețiile, dar și tunderea gazonului. De asemenea, în timpul exercițiilor fizice moderate, poți purta o conversație, însă nu poți cânta, informează „Clinica Mayo‟. 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

3 zodii care tind să ia kilograme

În lumea astrologiei, există trei zodii care sunt adesea în război cu kilogramele, deoarece există o legătură între semnul zodiacal și greutatea lor. Deși poate suna ciudat, există anumite caracteristici ale acestor semne care le pot afecta obiceiurile alimentare și atitudinea față de greutatea corporală. Este important de menționat că semnul astrologic nu este singurul factor care afectează greutatea unui individ. Obiceiurile alimentare și relația cu greutatea corporală sunt complexe […]

today20 iulie 2023

0%