Life

Ce poți face pentru a avea o memorie mai bună

today20 iulie 2023

Fundal

Un studiu arată că este suficient să faci zilnic doar 6 minute de exerciții fizice moderate, pentru a-ți menține mintea ascuțită. În cadrul cercetării, realizate de către specialiștii de la University College London, a fost monitorizată activitatea fizică a peste 4.400 de participanți. Ulterior, aceștia au completat atât teste de memorie, cât și teste care au măsurat rapiditatea cu care au îndeplinit diferite sarcini mentale. 

Rezultatele au arătat că persoanele care au făcut zilnic, între șase și nouă minute de mișcare moderată, au beneficiat de rezultate mai bune la aceste teste, în comparație cu persoanele sedentare și cu persoanele care au făcut mișcări ușoare. „Chiar și mai puțin de 10 minute de mișcare pe zi pot schimba sănătatea noastră cognitivă‟, a spus John Mitchell, autorul principal al studiului, pentru „CNN‟. 

Potrivit site-ului „National Health Service‟, în categoria activităților moderate intră: mersul rapid, aerobicul, ciclismul, dansul, tenisul, drumețiile, dar și tunderea gazonului. De asemenea, în timpul exercițiilor fizice moderate, poți purta o conversație, însă nu poți cânta, informează „Clinica Mayo‟. 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Ce trebuie să faci înainte de masă, dacă vrei să slăbești

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Birmingham a descoperit un element-cheie în diete, care accelerează procesul de slăbire. Un pahar de apă, înainte de fiecare masă, îi ajută pe cei care vor să slăbească să scape mai rapid de kilogramele în plus, scrie The Independent. Studiul a fost realizat pe 1084 de persoane obeze, pe o perioadă de 12 săptămâni, iar rezultatele au arătat că aceia care […]

today20 iulie 2023

0%