Life

Ce poți face pentru a avea o memorie mai bună

today1 februarie 2023

Fundal

Un studiu arată că este suficient să faci zilnic doar 6 minute de exerciții fizice moderate, pentru a-ți menține mintea ascuțită. În cadrul cercetării, realizate de către specialiștii de la University College London, a fost monitorizată activitatea fizică a peste 4.400 de participanți. Ulterior, aceștia au completat atât teste de memorie, cât și teste care au măsurat rapiditatea cu care au îndeplinit diferite sarcini mentale. 

Rezultatele au arătat că persoanele care au făcut zilnic, între șase și nouă minute de mișcare moderată, au beneficiat de rezultate mai bune la aceste teste, în comparație cu persoanele sedentare și cu persoanele care au făcut mișcări ușoare. „Chiar și mai puțin de 10 minute de mișcare pe zi pot schimba sănătatea noastră cognitivă‟, a spus John Mitchell, autorul principal al studiului, pentru „CNN‟. 

Potrivit site-ului „National Health Service‟, în categoria activităților moderate intră: mersul rapid, aerobicul, ciclismul, dansul, tenisul, drumețiile, dar și tunderea gazonului. De asemenea, în timpul exercițiilor fizice moderate, poți purta o conversație, însă nu poți cânta, informează „Clinica Mayo‟. 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Bugetul județului Călărași a fost adoptat

Bugetul județului Călărași a fost adoptat, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean. Astfel, bugetul pentru anul curent, care are o valoare de 163.745.000 de lei, a fost aprobat în unanimitate de către consilierii județeni. CJ Călărași are un buget mai mic pentru funcționare, anul acesta. Instituția are un deficit de 4,5 milioane de euro, potrivit canalsud.ro.

today1 februarie 2023

0%