Administrație

Ce proiecte se desfășoară în comuna Independența

today11 mai 2023

Fundal

Comuna Independența este beneficiara mai multor proiecte finanțate prin fonduri europene, prin care se vor asfalta două străzi din satul Potcoava, dar și pentru înființarea unei rețele de canalizare în comuna Independența. Gabriel Rădulescu, primarul comunei  aduce precizări legate de proiectele care sunt în curs de desfășurare dar și proiecte derulate în comună.

A început sezonul cald și munca aceasta de gospodărie și gospodărire, de curățenie și de toaletare a pomilor. Suntem în process de facere a acestor lucrări. Vreau să cred că Independența este o comună curată, lipsuri sunt, dar nu în materie de curățenie și de materie vizuală.

Legat de proiecte și dezvoltare, după doi ani și 5 luni de mandat apar și rezultatele muncii. Nu mai vorbim de o să facem sper să spun suntem în linie dreaptă cu proiectele pe care le-am început. Chiar în acest moment am termene legate de scoala din Independența, am semnat pe 20 februarie 2023 cu Ministerul Dezvoltării, avem termen maximal să aducă proiectul pe data de 20 aprilie, sunt termene stringente.

Coordonez o echipă frumoasă, niciodată nu am spus că este meritul meu, împreună cu echipa am gândit o dezvoltare pe mai multe paliere.

Școala este unul dintre palierele pe care le-am dezvoltat. Pot să vă spun că la nivel de tehnologizare și digitalizare pot spune cu siguranță că nu cred că există o altă școală la nivel de județ o școală digitalizată în județ, avem 21 de săli de clasă, sunt 21 de table inteligente conectate la sistem de videoproiectare, la un sistem de laptop, fiecare profesor are laptopul lui, același lucru se întamplă cu copiii, toți elevii sunt dotați cu tablete conectate la internet. Sperăm ca în vacanța de vară să modernizăm complet școala cu tot ce ține de schimbat tâmplărie, vată minerală, corpuri de iluminat, centrală termică.

În materie de infrastructură vreau să vă zic că suntem destul de avansați în ceea ce privește canalizarea în comuna Independența, am terminat licitația acum suntem în faza de analiza a celui care va câștiga licitația pentru a începe lucrarea. Eu am siguranță ca anul acesta vom începe canalizarea în satul Independența.

Legat de asfaltare suntem în procedura de licitație pentru două străzi care au rămas în Potcoava, strada Doamnei și Melodiei, sunt 1050 m și dacă totul decurge normal estimez că în toamnă vom turna stratul de asfalt.

Legat de satul Potcoava și satul Vișinii am certitudinea ca în vara aceasta sau cel târziu în toamnă va începe și înființarea rețelei de apă în cele două sate pentru că este prins în acel program operational infrastructură mare coordonat de Consiliul Județean și Eqoacua și cu toate că au fost unele sincope au fost trecute cu bine.” a declarat pentru Canal SUD, Gabriel Rădulescu, edilul comunei Independența.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Liceul Auto va fi renovat energetic

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico - economici pentru investiţia în cadrul proiectului “𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐞𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐦𝐨𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭𝐚̆ 𝐚 𝐜𝐥𝐚̆𝐝𝐢𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐜𝐞- 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̧𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞- 𝐋𝐢𝐜𝐞𝐮𝐥 𝐓𝐞𝐡𝐧𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐜 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 (𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚𝐭 𝐬̧𝐢 𝐜𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧𝐚̆)“. Convocaţi joi, 8 mai, în şedinţă extraordinară, consilierii locali şi-au dat acordul cu privire la Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico – economice (faza DALI) şi a indicatorilor tehnico – economici pentru investiţia în cadrul proiectului cu titlul “Renovare energetică moderată […]

today11 mai 2023

0%