Life

Ce se întâmplă cu tenul tău dacă adormi fără să te demachiezi

today9 iunie 2023

Fundal

Când tenul începe să aibă probleme ar trebui să vedem aceste efecte ca semnale pe care pielea le dă ca urmare a greşelilor de îngrijire pe care le facem. Unele dintre greșelile frecvente ar putea fi folosirea produselor nepotrivite pentru tine ori folosirea celor expirate, dar şi lipsa demachierii de seară se numără printre acestea, potrivit clickpentrufemei.ro. Vezi ce efecte negative are somnul fără demachiere şi ce tip de ten are cel mai mult de suferit!

Dacă se întâmplă să uiţi o dată machiajul pe ten înainte de culcare, ai grijă ca, îndată ce te trezești, să-ți cureți tenul pentru a diminua daunele cauzate de produsele de machiaj care ar putea duce la înfundarea porilor și la provocarea erupțiilor cutanate. Chiar dacă știm că nu ar trebui să dormim cu machiaj, uneori se poate întâmpla să sari peste demachiere înainte de culcare. În caz că se repetă, s-ar putea să ai probleme severe ale pielii pe termen lung.

Porii se pot inflama

Dacă te-ai confruntat cu o inflamație a pielii, este posibil ca uitarea demachierii să fie de vină. Când machiajul pătrunde la pori, îi face să pară mai mari. Odată ce nivelul de colagen scade, porii nu se vor strânge la fel de ușor odată ce s-au mărit. Porii înfundați și glandele uleioase pot provoca inflamații.

Îmbătrânirea prematură, un posibil efect

Lăsarea machiajului pe toată durata nopții creşte efectele negative ale radicalilor liberi din aer. Aceștia descompun colagenul pielii, ceea ce poate duce apoi la apariţia ridurilor fine. Utilizarea protecției solare pentru a preveni descompunerea colagenului și a retinolului şi pentru a stimula producția de colagen ar putea fi inutilă din cauza obiceiului de a nu demachia tenul seara.

În general, fața va părea îmbătrânită și mai uscată. Degradarea colagenului este probabil cel mai îngrijorător efect secundar, mai ales dacă menținerea pielii tinere este scopul tău, potrivit clickpentrufemei.ro. Mai mult, s-a demonstrat că această combinație de radicali liberi și stres cauzat de mediu conduce la îmbătrânirea prematură a pielii.

După o noapte sau mai multe de dormit cu machiajul neîndepărtat ai putea avea şi alte neplăceri pe lângă ridurile fine: acnea. De aceea, sunt esenţiale curățarea și hidratarea pielii după ce ai purtat machiajul câteva ore bune.

Probleme ale pielii cauzate de dormitul cu machiajul

Dezavantajele pe termen lung ale dormitului cu machiajul sunt mai multe decât crezi. Rimelul poate înfunda foliculii și poate provoca pătrunderea bacteriilor în ochi. Acest lucru poate duce la iritații grave și infecții ale ochilor și poate chiar să-ți afecteze serios genele. Somnul este perioada în care corpul se recuperează în urma stresului de peste zi, așa că pielea ta trebuie să fie curată în timp ce dormi.

Cei cu pielea sensibilă ar trebui să fi mai atenţi. Machiajul conține adesea substanțe iritante care, atunci când sunt lăsate pe piele pentru perioade lungi de timp, pot provoca inflamații acestui tip de ten. Dacă te simţi prea obosită, foloseşte măcar un şerveţel demachiant.

foto-bestlife.com

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Președintele Consiliului Județean Călărași a verificat stadiul lucrărilor pe drumul DJ 311

Ieri, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, alături de administratorul public Bogdan Mihai, dar și de angajații din cadrul aparatului de specialitate au verificat stadiul lucrărilor derulate pe șantierul proiectului "Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km 0+000 - Nicolae Bălcescu km 17+650. „Îmi mențin promisiunea de a vizita săptămânal șantierele existente în județul nostru pentru a mă asigura că ținta de finalizare asumată a proiectelor demarate este respectată”, a […]

today9 iunie 2023

0%