Life

Ce se mai știe de mașina Tesla, lansată în spațiu în 2018

today3 martie 2023

Fundal

La începutul lui 2018, SpaceX și-a testat noua rachetă Falcon Heavy lansând o mașină neconvențională în spațiu. Elon Musk, miliardar excentric și fondator SpaceX, a vrut ca experimentul să fie format dintr-un Tesla Roadster, cu un manechin numit „Starman” îmbrăcat într-un costum de astronaut așezat pe scaunul șoferului.

După ce hype-ul inițial al cascadorii publicitare a dispărut, Starman a intrat în obscuritate. Dar acest lucru ridică întrebarea: ce s-a întâmplat cu mașina Tesla?

Deși ultima dată când Tesla Roadster a fost observată direct a fost în martie 2018, obiectul este încă urmărit de NASA la fel cum face cu mii de mașini.

Conform site-ului whereisroadster.com, Tesla se află în prezent la 234.483.948 de mile (377.381.556 km) de Pământ, îndepărtându-se de noi cu o viteză de 3.460 mi/h (5.568 km/h).

De când a părăsit Terra, în urmă cu circa cinci ani, mașina a făcut o călătorie impresionantă, trecând la câteva milioane de kilometri de Marte, în 2020. Se pare că a înconjurat Pământul de două ori, apoi Soarele, de 3,25 de ori până acum. Specialistul în astronomie de la Harvard, Jonathan McDowell, e de părere că mașina este încă întreagă, în ciuda faptului că s-a lovit de câțiva meteoriți până în prezent.

Site-ul Where is Roadster? colectează informații zilnice despre Tesla din spațiu, însă sunt destul de incerte. Iar cifrele obținute devin tot mai neclare pe măsură ce mașina se adâncește în spațiu. În ciuda efortului de-a obține cât mai multe date despre călătoria istorică făcută de Tesla, nimeni nu știe exact unde se află ea acum.

Există 22% șanse ca Tesla să se prăbușească pe Pământ la un moment dat. Iar impactul se poate produce oricând în următorii 15 milioane de ani. Totuși, astrofizicianul Hanno Rein ne asigură că sunt numai 6% șanse ca automobilul să ne cadă în cap în următorul un milion de ani. De fapt, sunt mai multe șanse să ajungă să se topească în Soare – șanse duble!

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Ieri a avut loc inaugurarea noului sediu al Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor județului Călărași

Ieri a avut loc inaugurarea noului sediu al Direcției Comunitare de Evidență a Persoanelor județului Călărași în fostul sediu al Unității Militare din Măgureni. Lucrările de restaurare au început în primăvara anului 2022 și au fost finalizate în februarie 2023, realizate din bugetul propriu al Consiliului Județean. „Direcția Județeană a Evidenței Populației funcționează, de astăzi, într-un sediu modern pe care l-am bifat pe agenda administrativă ca un succes. Călărășenii sunt […]

today3 martie 2023

0%