Life

Ce trebuie să faci pentru a savura o cafea mai aromată

today9 mai 2023

Fundal

Cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume, este fructul unui tip de arbust veșnic verde care crește într-o zonă subtropicală. Apar mai întâi mici grupuri de flori asemănătoare iasomiei, urmate de mici fructe verzi.

Acestea au nevoie de șase până la nouă luni pentru a se coace și se transformă din verde în galben și apoi în roșu, până când ajung la o culoare închisă, aproape neagră. Boabele de cafea sunt recoltate manual, deoarece se coc în momente diferite.

După recoltare, acestea sunt prelucrate pentru a elimina pulpa și a lăsa doar boabele. În acest scop, păstăile sunt îndepărtate sau înmuiate, boabele sunt îndepărtate și fructele sunt extrase. Boabele verzi sunt apoi sortate și clasificate manual și prăjite.

Mai exact, prăjirea caramelizează zaharurile și carbohidrații din boabele carbonate și formează uleiul de cafea, de unde provin gustul și aroma sa, potrivit foodstory.ro. Boabele ușor prăjite, de culoarea scorțișoarei până la ciocolată deschisă, sunt folosite pentru cafeaua espresso, deoarece prăjirea mai ușoară produce o aromă mai pătrunzătoare și mai acidă decât cea mai închisă. Cu cât prăjirea este mai închisă, cu atât mai puțină cofeină și aciditate conține.

De fapt, boabele au un gust diferit în funcție de locul și condițiile în care au fost cultivate. Cafeaua plină de aromă și echilibrată se obține prin amestecuri. Păstrați boabele de cafea la temperatura camerei, departe de alte alimente cu miros puternic. Cu excepția cazului în care trebuie să o păstrați pentru o perioadă lungă de timp, nu ar trebui să o congelați, deoarece aroma sa poate fi afectată.

Nu uitați că aerul și umiditatea sunt dușmanii cafelei, așa că păstrați-o într-un recipient etanș. Dacă arată uleios, înseamnă că boabele sunt vechi. Cafeaua are cel mai bun gust atunci când este consumată la 24-72 de ore după prăjire. Dacă doriți o băutură savuroasă, măcinați boabele înainte de preparare. Dar asigurați-vă că macinați doar cantitatea potrivită.

În acest sens, o măsură corectă este de două linguri rase pe cană. Nu uitați să verificați întotdeauna dacă echipamentul de preparare a cafelei este curat și nu conține zaț de cafea sau uleiuri, se mai arată pe foodstory.ro. Calitatea apei folosite pentru prepararea cafelei este, de asemenea, importantă. De asemenea, încălziți ceașca cu apă fiartă înainte de a turna cafeaua.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce cupluri celebre s-au despărțit anul acesta

Aflăm ce cupluri celebre s-au separat în 2023 și ce a determinat ca aceste vedete să se despartă. De la vedete de reality TV la actori și muzicieni, iată o privire asupra cuplurilor a căror dragoste pur și simplu nu era menită să dureze o viață. Cher și Alexander „AE” Edwards Cher și iubitul ei mult mai tânăr Alexander „AE” Edwards s-ar fi despărțit. O sursă a declarat pentru TMZ […]

today9 mai 2023

0%