Life

Ce trebuie să știi pentru o detoxifiere corectă

today15 decembrie 2022

Fundal

Dacă te gândești la o cură de detoxifiere pe termen de câteva săptămâni sau doar la o revigorare rapidă, ia în calcul și efectele secundare ale unui asemenea tratament aplicat organismului.

În principiu, organismul nostru este creat și funcționează ca un adevărat mecanism gigant de detoxifiere. Daca îl hrănești corect, nici nu ai nevoie de cocktailuri minune, sucuri sau cine știe ce alte preparare ridicate în slăvi de diete. Explicația stă în funcțiile ficatului, care este motorul principal al detoxifierii. Toate toxinele sunt filtrate și eliminate cu ajutorul acestui organ.

Detoxifierea te scapă rapid de câteva kilograme. Vestea proastă este că acestea nu sunt luate din țesutul gras, ci sunt cel mai probabil apă și țesut muscular. Adică, în loc să îi faci un bine organismului, îi pui și mai multe bete în roate.

Dacă detoxifeirea este ceea ce cauți în lupta cu kilogramele, mai bine alege să îți cureți organismul de mâncărurile considerate junk food, de alcool, îndulcitori sau cofeină, dar nu îl priva de nutrienții buni. Detoxifierea nu înseamnă înfometare, trei frunze de salată verde, câteva fructe transformate în suc și zero mese consistente. Hrănește-te corect, astfel încât ficatul să poată fi motorul detoxifierii care pornește din interior.

1. Mănâncă proteine slabe. Adică, peste, carne de vită, oua, chia, semințe de in, legume cu frunze verzi, lapte de migdale sau de cocos.

2. Include în dieta alimente cu sulf. Ficatul are nevoie de acest element pentru a funcționa corect. Ai nevoie broccoli, usturoi, varză și ceapă.

3. Legume verzi si ierburi aromatice: de la spanac, salata verde si stevie pana la coriandru si patrunjel.

4. Fibre bune din legume, nuci și semințe, fructe de pădure, mere și linte.

5. Apa. Este cea care susține organismul să elimine toxinele natural și, în același timp, să facă metabolismul să funcționeze în parametri normali.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

În perioada 16-22 decembrie, la Cinema 3D din Călărași va rula filmul „Avatar: Calea apelor”

În perioada 16-22 decembrie, la Cinema 3D din Călărași va rula filmul „Avatar: Calea apelor”. Acesta va fi difuzat între 16 și 18 decembrie la orele 16.30 și 20.00, iar între 20-22 decembrie la ora 18.00. La câțiva ani după lupta cu pământenii, extratereștrii de pe Pandora își continuă liniștiți viețile. Jake Sully trăiește fericit în noul lui corp alături de iubita lui. Fericirea celor de pe Pandora este însă […]

today15 decembrie 2022

0%