Neobișnuit

Cea mai bătrână broască țestoasă din lume a împlinit 190 de ani

today28 ianuarie 2022

Fundal

Broasca țestoasă pe nume Jonathan este cel mai bătrân animal terestru cunoscut în lume. Țestoasa gigantică din Seychelles, Jonathan, în vârstă de 190 de ani, trăiește pe insula Sf. Elena de aproape două secole, prezența sa pe insulă fiind înregistrată pentru prima dată într-o scrisoare a unui guvernator britanic în 1882.

Deși a supraviețuit celor 190 de ani, suferă de probleme de sănătate legate de vârstă, cum ar fi cataracta, dar Jonathan încă se distrează grozav atunci când mănâncă sau când se împerechează.

Teeny Lucy de la Societatea Sf. Elena pentru prevenirea cruzimii față de animale spune că Jonathan „are un apetit foarte bun”, îi place să mănânce salată verde și îi place să petreacă (și… mai mult) cu David, Fred și Emma, celelalte trei țestoase gigantice din Oceanul Indian de pe insulă cu el. Un medic veterinar care se îngrijește de Jonathan a spus: „În ciuda vârstei sale, Jonathan are încă un libido bun și este văzut frecvent că se împerechează cu Emma și uneori cu Fred”, explicând că „animalele nu sunt adesea deosebit de sensibile la gen”.

Îl puteți vedea pe Jonathan fotografiat în 1886 și în prezent.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Divers

Domenii de aplicare a debitării cu laser

Unul dintre procesele utilizate cu o frecvență extrem de mare în sectorul industrial și nu numai, tehnica de debitare cu laser este utilizată astăzi la scară largă. Aceasta este utilizată pentru tăierea pieselor realizate din diverse materiale cu ajutorul unei energii produse de laser prin concentrarea luminii pe suprafața materialului în sine.   Avantajele pe care le prezintă utilizarea acestei tehnici în diverse domenii de aplicare sunt numeroase, câteva dintre […]

today27 ianuarie 2022

0%