Life

Diferență de vârstă ideală între parteneri pentru a avea o relație de succes

today29 mai 2023

Fundal

Când începi să te întâlnești cu cineva, există o gamă largă de lucruri pe care probabil le iei în considerare pentru a determina compatibilitatea, cum ar fi valorile, atracția, personalitatea și interesele. Dar există un lucru la care poate nu l-ați luat în considerare și la care merită să vă gândiți puțin: diferența de vârstă. Deși este adevărat că o diferență de vârstă în relație de 10 ani sau mai mult vă poate crește șansele de a avea probleme conjugale, există o diferență de vârstă ideală pentru a vă pregăti pentru succes în departamentul de relații, care îți poate crește șansele de iubire veșnică și este mult mai mică decât ai fi crezut.

Potrivit unui studiu din Journal of Population Economics, satisfacția conjugală scade semnificativ în cuplurile cu o diferență de vârstă mai mare în comparație cu cuplurile cu vârste apropiate.

Cuplurile cu o diferență de vârstă de la zero la trei ani au arătat o satisfacție mai mare decât cele cu o diferență de patru până la șase ani. De asemenea, cuplurile cu o diferență de patru până la șase ani au arătat o mai mare satisfacție decât cele cu o diferență de peste șapte ani. În general, satisfacția conjugală a scăzut pe măsură ce diferența de vârstă crește. O teorie susținută de dovezile furnizate în studiu este că cuplurile cu vârste diferite sunt mai puțin rezistente la șocurile negative din relație, inclusiv dificultățile economice și bolile. Deși nu au fost testați în mod specific, au fost menționați și alți factori legați de ciclul de viață, inclusiv copiii și pensionarea. Din cadrul studiului au făcut parte 3.374 de cupluri.

foto-bestlife.com

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Este oficial! Celine Dion și-a anulat toate turneele din cauza problemelor de sănătate

Celine Dion a anunțat oficial anularea turneului său Courage World Tour după lupta ei continuă cu o tulburare neurologică incurabilă. Cântăreața, în vârstă de 55 de ani, a scris pe Instagram un mesaj pentru fani. „Cu o mare dezamăgire trebuie să anunțăm astăzi anularea turneului mondial Courage”, și-a început Dion postarea. „Îmi pare atât de rău că vă dezamăgesc pe toți încă o dată. Lucrez foarte mult pentru a-mi reface […]

today29 mai 2023

0%