Neobișnuit

Cea mai scumpă înghețată din lume costă 6.700 de dolari

today23 mai 2023

Fundal

O companie japoneză de înghețată a combinat unele dintre cele mai rare ingrediente din lume pentru a crea o aromă de înghețată care costă 6.696 de dolari per porție.

Guinness World Records a anunțat că brandul japonez Cellato a câștigat recordul pentru cea mai scumpă înghețată din lume cu noua sa aromă, numită Byakuya.

Ingredientele deliciului scump includ o trufă albă rară cultivată în Alba, Italia, care costă aproximativ 6.905 dolari per kilogram. De asemenea, include Parmigiano Reggiano și drojdie de sake.

Cellato a dezvoltat aroma cu Tadayoshi Yamada, bucătarul șef la restaurantul RiVi din Osaka. Compania a spus că a căutat să combine aromele europene și japoneze în ceva unic.

„Ne-a luat peste 1,5 ani să ne dezvoltăm, cu o mulțime de încercări și erori pentru a obține gustul corect. Obținerea unui titlu Guinness World Records a făcut ca efortul să merite totul”, a declarat un reprezentant Cellato pentru Guinness World Records.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Se pietruiesc străzile în satul Rasa

Chiar dacă în acest moment nu se poate asfalta, primarul comunei Grădiștea face tot posibilul să îi mulțumească pe locuitorii satului Rasa. “Este o problemă cu asfaltarea, nu mai putem asfalta până nu rezolvăm cu canalizarea. Avem proiect depus pentru canalizare pentru satele Cunești și Rasa. Nu vom mai face o altă stație de epurare deoarece este foarte costisitoare, vom adăuga un modul la stația din Grădiștea și vom funcționa […]

today23 mai 2023

0%