Neobișnuit

Cel mai bătrân medic din lume, în vârstă de 100 de ani, nu are de gând să se pensioneze

today20 octombrie 2022

Fundal

Un bărbat în vârstă de 100 de ani din Ohio, care deține recordul mondial Guinness pentru cel mai bătrân medic profesionist din lume, a spus că nu are de gând să se pensioneze prea curând. Dr. Howard Tucker din Cleveland a fost inițial certificat ca cel mai bătrân medic profesionist din lume în februarie 2021, când avea 98 de ani și 231 de zile. Tucker, acum în vârstă de 100 de ani, continuă să lucreze cu normă întreagă, ziua lui obișnuită începe la 9 și se încheie la 18.00.

Doctorul a spus că a luat COVID-19 la scurt timp după împlinirea a 100 de ani în iulie, dar a continuat să-și învețe rezidenții prin Zoom în timp ce se recupera. „Consider acest titlu Guinness World Records ca o onoare singulară și îl consider o altă realizare într-o viață lungă, satisfăcătoare și fericită”, a declarat Tucker pentru Guinness World Records.

Centenarul, a cărui soție, Sue, în vârstă de 89 de ani, lucrează în continuare ca psihanalist practicant, a spus că nu are de gând să se pensioneze. „Doamne, nu! Cred că pensionarea este inamicul longevității. Chiar și în anii mei mai tineri, nu m-am gândit niciodată la pensie”, a spus el. „Când îți place ceea ce faci și încă ești capabil să faci asta, de ce ai vrea să te retragi?”

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Cupa României la Squash. Jucătorii călărășeni au ocupat primele locuri pe podium

Cupa României la squash ediția cu numărul nouă s-a desfășurat weekendul trecut. Jucătorii călărășeni au reușit și de această dată să ocupe primele locuri ale podiumului. “Ziua Mondială a Squashului ne-a regăsit pe teren, la Cupa României. Am depășit și ediția 9 a Cupei României la squash. A devenit o tradiție, o bucurie anuală pentru comunitatea din Timișoara de a vedea pe viu cei mai buni jucători din România la […]

today20 octombrie 2022

0%