Neobișnuit

Cel mai mare muzeu în aer liber din lume se află în Thailanda

today7 februarie 2022

Fundal

Cel mai mare muzeu în aer liber din lume ocupă 300 de acri chiar în afara orașului Bangkok, Thailanda, iar în cazul în care vă întrebați, sunt aproximativ 227 de terenuri de fotbal adunate! Terenul acestei locații, Muang Boran, are forma unei hărți a Thailandei și prezintă 116 replici în mărime naturală și modele la scară redusă ale unora dintre cele mai impresionante monumente din Asia.

Muang Boran, sau Ancient City, aparține excentricului milionar de afaceri Lek Viriyaphan, care a finanțat și construcția Muzeului Erawan din Bangkok (faimos pentru statuia elefantului cu trei capete de 250 de tone care poate fi văzută de la kilometri distanță) și Sanctuarul din Pattaya, of Truth, o clădire de 100 de metri înălțime, din lemn, care este parțial templu, parțial galerie de artă și ciudat.

Când Viriyaphan a cumpărat teren în zona Samut Prakan din afara Bangkok, în 1963, planul său inițial era să construiască un teren de golf imens și să aibă replici ale reperelor celebre thailandeze ca parte a decorațiunii și designului clubului. Se pare că s-a lăsat puțin purtat de acest proces și a ajuns cumva să construiască un întreg parc de atracții plin cu situri istorice.

Unele dintre cele mai impresionante structuri ale parcului includ Palatul Dusit Maha Prasat: designul original din 1806 al sălii de audiență construită de regele Rama I în interiorul palatului regal din Bangkok, Marea Sală a Wat Maha That: o scară 1:4 a templului uriaș original, ruinele găsite în orașul antic Sukhothai și Pavilionul Iluminaților: un templu plutitor uimitor de verde și aur unde, spune legenda, 500 de călugări din diferite medii culturale și spirituale s-au iluminat și au atins Nirvana.

Parcul găzduiește, de asemenea, multe exemple minunate de ruine din vechiul Imperiu Khmer care, timp de multe secole, a stăpânit părți din Thailanda, Vietnam, Cambodgia și Laos. Imperiul Khmer este cel mai faimos pentru că a construit Angkor Wat din secolul al XII-lea în Cambodgia, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și cea mai mare structură religioasă din lume.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Cereri în căsătorie memorabile care te vor face să crezi în dragostea adevărată

Fiecare cuplu faimos în întreaga lume are în spate o poveste unică în ceea ce privește cererea în căsătorie. Unele celebrități au ieșit din tipare și au apelat la idei surprinzătoare pentru a-și surprinde persoana iubită, potrivit elle.ro. Fie că vorbim de cereri în căsătorie pregătite ca la carte sau spontane, aceste cupluri celebre te vor face să crezi în dragostea adevărată! 1. Will Smith și Jada Pinkett Smith Will […]

today7 februarie 2022

0%