Neobișnuit

Cel mai rapid avion de pasageri din lume poate traversa Atlanticul în 3,5 ore

today13 februarie 2023

Fundal

Deși ultimul zbor supersonic de pasageri a avut loc în 2003, compania americană Boom Supersonic anunță că astfel de călătorii vor deveni din nou posibile în curând.

Nu a existat un salt mare în aviație de zeci de ani. Aeronava Overture este revoluționară în design și va schimba fundamental modul în care gândim distanța, descrie fondatorul și CEO-ul Boom Supersonic Blake Scholl.

Americanii vor să construiască un avion hipersonic de pasageri. Avionul urmează să atingă o viteză de aproximativ 2082 km/h. Compania intenționează să lanseze peste 600 de rute în diferite părți ale globului.

Overture va face lumea mult mai accesibilă pentru zeci de milioane de pasageri, spune Scholl. Potrivit șefului companiei, mașina poate fi utilă nu numai pentru aplicații comerciale, ci și în „alte scenarii” precum evacuarea forțată sau răspunsul la dezastre naturale.

Avion supersonic. China se alătură luptei

Se pare că Overture nu este singurul proiect de avion supersonic care ar putea vedea lumina zilei în curând. În urmă cu ceva timp, compania chineză Space Transportation a dezvăluit că se lucrează la crearea unei aeronave supersonice care va putea atinge viteze de aprox. 11.265 km/h. Acest lucru ar însemna că un zbor din Marea Britanie către Australia ar dura aproximativ o oră.

Chinezii au plănuit să-și testeze avionul în anul 2023. Avionul urmează să ajungă rapid la marginea spațiului și apoi să se întoarcă pe Pământ la fel de repede.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Jim Carrey și-a scos la vânzare casa în care a locuit 30 de ani

Jim Carrey este pregătit pentru un nou început, punând pe piață casa lui în care a locuit 30 de ani. Comediantul și-a listat recent casa din Los Angeles pentru 28,9 milioane de dolari, după ce a achiziționat inițial proprietatea pentru 3,8 milioane de dolari în 1994, ceea ce ar fi echivalent cu 7,71 milioane de dolari astăzi. Carrey a spus pentru Wall Street Journal, care a raportat prima știre, că […]

today10 februarie 2023

0%