Life

Cele mai bune albume latino din 2022

today15 decembrie 2022

Fundal

Artiștii spanioli au dominat topurile muzicale anul acesta. Bad Bunny și Anitta și-au cristalizat statutul global de staruri muzicale cu vânzări record și recenzii încântătoare. Mai presus de orice, vizibilitatea sporită le-a oferit artiștilor latini libertatea de a experimenta în procesul lor creativ, fără a fi nevoie să se conformeze sau să se lipească de vreun gen sau limbaj. Cele mai bune albume latino din 2022.

Bad Bunny, „Un Verano Sin ti”

Între ritmuri de mambo și reggaeton, „Un Verano Sin Ti” se citește ca o scrisoare de dragoste către insula Puerto Rico, abordând probleme precum deplasarea și întreruperile larg răspândite ale insulei în „El Apagón”, în timp ce pictează o imagine a ceea ce este înseamnă să fii o femeie din Caraibe în „Andrea”. A fost primul album în limba spaniolă nominalizat la categoria albumul anului la premiile Grammy și a petrecut mai mult timp pe locul 1 în Billboard 200 decât orice alt album din acest an.

Becky G, „Esquemas”

Sosirea lui „Esquemas” a marcat un moment formativ pentru starul pop mexicano-american, pe care fanii au cunoscut-o inițial ca o tânără, aspirantă rapper, în 2013. Narațiunea sa atent elaborată despre eliberarea personală, optimistă și încrezătoare în sine, se află deasupra melodiilor pop captivante, cu un gust de disco-pop, făcându-și loc în câteva dintre melodiile bilingve. Discul se citește ca un portret al evoluției artistice a cântăreței, în timp ce ea dezlănțuie în cele din urmă ceea ce s-a luptat cu toată cariera ei muzicală.

Anitta, „Versions of Me”

Trăirile relaxante ale albumului „Versions of Me” sunt contagioase. Cu ușurință, ea vibrează între engleză, spaniolă și portugheză printr-un peisaj sonor eclectic care aduce un omagiu funk, rămânând în același timp ancorată în hip-hop și compoziția pop magistrală. În cele din urmă, albumul de 15 piese este despre personajul hustler al Anittei și paleta ei unică de influențe.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Tik Tok ar putea dispărea din Statele Unite

Mai mulți parlamentari americani au introdus o nouă legislație care urmărește să interzică TikTok în Statele Unite. Noul proiect de lege al senatorului Marco Rubio, cel mai înalt republican din Comisia de Informații din Senat reflectă ultima escaladare a factorilor de decizie din SUA împotriva aplicației video deținută de China. TikTok s-a confruntat cu îndoieli cu privire la capacitatea sa de a proteja datele utilizatorilor din SUA de la guvernul […]

today15 decembrie 2022

0%