Life

Cele mai bune alimente pentru creier

today5 septembrie 2023

Fundal

Mâncare pentru creier” este un termen folosit adesea pentru a descrie alimentele care pot stimula puterea creierului și pot îmbunătăți memoria ;i concentrarea. Acestea sunt alimente bogate în vitamine, antioxidanți și alți nutrienți de care creierul nostru are nevoie pentru a funcționa cel mai bine.

Dar cum anume îmbunătățesc aceste alimente funcția creierului?

Creierul nostru, deși doar 2% din greutatea corpului nostru, consumă aproximativ 20% din aportul nostru zilnic de energie. Această energie este folosită pentru a alimenta celulele creierului și pentru a menține o funcție sănătoasă a creierului. Anumiți nutrienți găsiți în „alimentele pentru creier” joacă un rol vital în acest proces.

De exemplu, alimentele bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele de pădure și ciocolata neagră, ajută la protejarea celulelor creierului de leziuni. Ele fac acest lucru prin neutralizarea radicalilor liberi nocivi, care sunt molecule instabile care pot deteriora celulele din corpul nostru, inclusiv celulele creierului. Acizii grași Omega-3, găsiți în alimente precum peștele și nucile, sunt un alt nutrient esențial pentru creierul nostru. Ele ajută la construirea și repararea celulelor creierului, iar studiile au arătat că pot îmbunătăți învățarea și memoria.

Vitaminele B, găsite în alimente precum ouăle și avocado, joacă un rol în producerea de substanțe chimice ale creierului care afectează starea de spirit și alte funcții ale creierului. Nivelurile scăzute de vitamine B, în special B12 și acid folic, pot duce la aburirea creierului și la tulburări cognitive.

 

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Județean Călărași va realiza ”Varianta de ocolire” a municipiului

Construcția uneia dintre cele mai importante investiții în infrastructură rutieră a Consiliului Județean Călărași, ”Varianta de ocolire", a intrat în linie dreaptă și va deveni realitate, a anunțat președintele Consiliului Județean Călărași. Varianta de ocolire a municipiului Călărași se va desfășura pe raza județului Călărași, între DN21 și DN3, pe raza U.A.T. Municipiul Călărași, pe o lungime de aproximativ 5,10 km, și se va intersecta cu TransRegio TR71. „Voi monitoriza, […]

today5 septembrie 2023

0%