Neobișnuit

Cele mai ciudate 10 locuri de muncă

today9 februarie 2022

Fundal

 

Te simți plictisit de job-ul tău și vrei o schimbare? De ce să nu încerci una dintre aceste locuri de muncă? Probabil că nu sunt pe gustul tuturor, dar crezi sau nu, acestea sunt de fapt joburi reale.

Iată 10 dintre cele mai ciudate locuri de muncă din lume:

10. Somnoros profesionist

Un hotel din Finlanda a angajat un membru al personalului ca „somnoros profesionist” pentru a testa confortul patului. Individul doarme într-un alt pat de hotel în fiecare noapte și scrie o recenzie despre satisfacția lui față de fiecare.

9. Observator de uscare a vopselei

Nu, aceasta nu este o glumă. Cineva își câștigă existența uitându-se la vopsea uscată. Un bărbat din Marea Britanie are în prezent slujba și își petrece zilele pictând foi de carton pentru a testa cât durează amestecurile noi de vopsea să se usuce și urmărind schimbările de culoare și textura.

8. Vizionator Netflix cu normă întreagă

Imaginează-ți că ești plătit să te uiți la televizor toată ziua! Ei bine, pentru un angajat norocos, acest vis a devenit realitate. Netflix a angajat pe cineva să vizioneze tot conținutul său înainte ca acesta să fie disponibil publicului, iar rolul lor este să revizuiască și să atribuie fiecărui program eticheta corectă, ceea ce ne ajută pe noi, spectatorii, să găsim exact ceea ce căutăm, indiferent dacă este un film romantic bazat pe crime, filme clasice sau emisiuni TV cu animale vorbitoare.

7. Împingător de tren

Dacă tu crezi că metroul londonez este rău, ar trebui să vezi trenurile din Japonia. „Oshiya” sunt angajați pentru a ajuta la înghesuitul a cât mai mulți oameni într-un tren, împingându-i din exterior până când ușile se vor închide.

6. Bocitor profesionist

Este o tradiție în Asia de Sud-Est că o înmormântare zgomotoasă îi va ajuta pe cei morți în timp ce călătoresc în viața de apoi, așa că sunt angajați bocitori profesioniști să plângă tare pe tot parcursul slujbei. Bocitoare poți găsi și în România, ce nu știam e că poți fi plătit pentru asta.

5. Mulgător de șarpe

Sarcina unui mulgător de șerpi este de a colecta veninul șerpilor otrăvitori în borcane pentru a fi utilizat în anti-veninuri și alte medicamente. Slavă Domnului că cineva este destul de curajos!

4. Degustător de mâncare pentru câini

Sarcina testatorului de hrană pentru câini este să guste noi produse alimentare pentru câini, inclusiv oase, conserve de carne și biscuiți. Ei fac acest lucru pentru a testa aroma și textura în comparație cu mărcile rivale de hrană pentru câini și hrana pentru oameni. Hmm… gustos?

3. Judecător de mirosuri

Pentru a testa eficacitatea produselor noi, „judecători de mirosuri” sunt angajați pentru a mirosi respirația, picioarele și axilele voluntarilor. Ei se asigură că judecata lor este corectă, membrii personalului au simțul mirosului testat lunar. Să sperăm că acele produse sunt bune, de dragul arbitrilor!

2. Degustător din marmite

Se spune că îl iubești sau îl urăști și, în cazul lui St John Skelton, el își duce cu adevărat aprecierea pentru asta la un alt nivel. Ca parte a unei echipe de degustători din marmite, el este responsabil pentru verificarea că fiecare lot de marmite are textura, consistența și aroma corectă. În cei 30 de ani în care lucrează acolo, a mâncat în jur de 3.000 de borcane din diferite alimente!

1. Livrator de pizza pentru scufundări

Dacă faptul că există un hotel subacvatic în Florida nu este suficient de bizar, ei au un livrător de pizza pentru scufundări care le aprovizionează cu pizza cărându-le prin mare într-o cutie etanșă. Ce serviciu!

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

UNTOLD 2022: Major Lazer și Anne-Marie vor urca pentru prima oară pe o scenă din România

Primul val de artiști confirmați la UNTOLD 2022 cuprinde două premiere: Major Lazer și Anne-Marie, care vor urca pentru prima oară pe o scenă din România. În lineup au fost anunțați și G-Eazy, Don Diablo, David Guetta și alți DJ recunoscuți. Organizatorii UNTOLD au dezvăluit numele primilor artiști care vor urca pe scena principală a festivalului, între 4 și 7 august. Unii dintre ei vin pentru prima oară în România […]

today9 februarie 2022

0%