Neobișnuit

Cele mai ciudate clădiri care te vor uimi

today2 februarie 2022

Fundal

Conceptul de arhitectură se schimbă în cel mai semnificativ și dramatic mod. Mai mult sau mai puțin cunoscute, zeci de construcții ciudate prind formă în marile orașe ale lumii. De multe ori, stârnesc inițial indignarea, dar în timp ajung embleme ale locului și atrag zeci de mii de turiști anual.

Designul acestor clădiri este unul cu totul special, mai ales că se diferențiază de peisajul înconjurător, reușind să capteze uimirea și atenția tuturor trecătorilor. Urmează lista celor mai ciudate clădiri din lume.

 

Casa strâmbă, Polonia

Casa strâmbă se află în fruntea listei și este în prezent considerată o minune arhitecturală. A fost construită în 2004 și are o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați. Această structură ciudată face parte din centrul comercial Rezydent și a fost proiectată de Szotyńscy & Zaleski.

 

Casa cubică, Olanda

Casa cubică este una dintre cele mai atrăgătoare și mai fascinante clădiri din lume. Aceste case inovatoare sunt construite în Rotterdam și Helmond în Țările de Jos. Aceste structuri ciudate reprezintă practic un oraș. Această capodopera a fost proiectată de arhitectul olandez Piet Blom. 38 de cuburi mici sunt prezente acolo și cel mai uimitor lucru este că toate sunt atașate unul de celălalt.

 

Casa dansantă, Republica Cehă

Casa dansantă se află pe locul 3 în lista celor mai ciudate clădiri. Această capodopera uimitoare a arhitecturii a fost proiectată de Vlado Milunic și Frank Gehry. Numele de casă dansantă este practic o poreclă dată Clădirii Naționale din Praga, Republica Cehă. Pentru o vreme această clădire a fost foarte controversată pentru că era practic împotriva tradiției. Între timp a devenit un centru de activitate culturală.

 

Casa de piatra, Portugalia

Este una dintre cele mai încântătoare și ciudate structuri, seamănă cu casa populară a familiei Flintstones. Practic este ținută între două pietre uriașe. Este, de asemenea, pe lista clădirilor unice din lume. Această clădire ciudată este extrem de cunoscută printre turiști și un loc ideal pentru turism. Datorită designului său neobișnuit, acest loc minunat atrage mii de turiști.

 

Spirala pădurii, Germania

Forest Spiral este una dintre cele mai ciudate structuri pe care le-ați văzut vreodată. Este practic un complex de clădiri rezidențiale situat în Darmstadt, Germania. Această clădire ciudată a fost construită în anii 1990 și a fost proiectată de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser. Persoana din spatele planificării acestei structuri fascinante este arhitectul Heinz M. Springmann și a fost construită de o companie foarte populară numită Bauverein Darmstadt.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Top 5 cele mai bine plătite vedete pe TikTok în 2021

Prestigioasa revistă Forbes a anunțat care au fost cele mai bine plătite staruri pe TikTok în 2021. Astfel aflăm că în vârful clasamentului se află Charli D’Amelio și sora ei, Dixie, care au câștigat 17.5, respectiv 10 milioane de dolari în ultimul an. Vedetele de pe TikTok cuceresc industria de entertainment. Cu peste 1 miliard de utilizatori din întreaga lume, aplicația și-a transformat creatorii de conținut în celebrități, informeză agenția […]

today2 februarie 2022

0%