Life

Cele mai ciudate lucruri pe care nu le știai despre planeta noastră

today20 mai 2022

Fundal

Pământul avea odată două luni. Scientologul planetar Erik Asphaug, împreună cu cercetătorul postdoctoral Martin Jutzi, de la Universitatea din California Santa Cruz, au efectuat un studiu în 2011 care spunea doar că Pământul avea două luni. Teoria lor este că o a doua lună, mult mai mică, ar fi posibil să orbiteze Pământul înainte de a se izbi în esență de celălalt satelit lunar. Acest lucru ar explica de ce cele două părți ale lunii noastre nu sunt atât de diferite una de cealaltă.

Un râu Antarctica Roșie?

E adevarat. Există un râu în Antarctica cunoscut sub numele de Blood Falls. Cascada este roșie din cauza concentrației mari de fier în apă. Oxidizarea apei bogate în fier are loc la suprafață și devine roșu sânge, provocând depuneri de pete de rugină pe gheață pe măsură ce aceasta cade.

Plăcile tectonice sunt în mișcare

Plăcile tectonice australiene se mișcă foarte mult. Se mișcă atât de repede, de fapt, încât necesită actualizări constante ale GPS-ului. Între anii 1997-2016, țara s-a deplasat aproape 5 picioare (1,5 m), conform National Geographic. Oamenii de știință cred că în aproximativ 50 de milioane de ani, Australia se va ciocni cu Asia de Sud-Est.

Temperatura medie de 176 °F?

Cu aproximativ 4,5 miliarde de ani în urmă, când s-a format Pământul, era mult mai cald decât este astăzi. Un articol publicat în 1986 dintr-una dintre cele mai importante reviste academice din lume, Science, a remarcat că temperatura planetei era în medie de aproximativ 176°F atunci.

Nu are o formă perfectă

Pământul este sferic, dar nu perfect. Din cauza forței cauzate de rotația planetei, polii nord și sud sunt ușor plati, potrivit NASA. Diferența de diametru este destul de mică. Sunt 7.900 mile la poli în diametru și 7.926 mile la ecuator, făcând diferența de doar aproximativ 0,3%.

Cele mai mari structuri vii de pe Pământ sunt…

Recifele de corali sunt cele mai mari structuri vii de pe planeta Pământ, crezi sau nu! Știați acest fapt distractiv oceanic? Fiind cele mai mari structuri vii de pe planetă, recifele de corali sunt formate din polipi de corali minusculi. Unele dintre aceste comunități de organisme conectate sunt chiar vizibile din spațiu, potrivit Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Rihanna a dat naștere primului său copil cu A$AP Rocky

Rihanna este oficial mamă! Fondatoarea Fenty Beauty a născut primul ei copil, un băiețel, cu iubitul rapper A$AP Rocky, confirmă Page Six. Băiețelul s-a născut pe 13 mai în Los Angeles, potrivit TMZ. Page Six a dat vestea despre sarcina Rihannei la sfârșitul lunii ianuarie, după ce au apărut fotografii cu cântăreața, în vârstă de 34 de ani, arătând cu mândrie burtica în timp ce mergea la plimbare cu Rocky, […]

today20 mai 2022

0%