Neobișnuit

Cele mai ciudate și amuzante recorduri mondiale ale românilor

today22 februarie 2022

Fundal

Nu mai este o surpriză pentru nimeni modul în care românii reușesc să impresioneze prin creativitate, originalitate și iscusință. Oficialii de la Guinness World Records au făcut de-a lungul timpului mai multe vizite în țara noastră pentru a omologa o serie de performante mondiale, care mai de care mai cu moț. Printre cele mai ciudate recorduri mondiale ale românilor sunt:

Cei mai mulți oameni care au dansat simultan pe aceeași piesă: A fost stabilit în 2007 de către 2600 de persoane care au dansat simultan timp de 6 minute pe melodia „Follow the lider” (The Soca Boys). Majoritatea dansatorilor au fost elevi ai școlilor din Tîrgoviste.

Recordul rujului: În 8 martie 2014, românii au doborât recordul privind cele mai multe persoane care s-au rujat împreună timp de un minut. 1.384 de clienți ai unui mall din Cluj-Napoca au participat la acțiunea organizată în prezența unui reprezentant al Guinness Book, care a venit special de la Londra pentru a omologa recordul stabilit de clujeni. Recordul doborât era de 1.002 persoane care și-au aplicat ruj pe buze, fără pauze, timp de un minut.

Cele mai multe agrafe de birou lipite de față: Un record stabilit în 2007 de bucureșteanul Aurel Răileanu (40 de ani). Acesta a reușit, datorită abilităților sale magnetice, să țină pe față 61 agrafe de birou timp de 5 secunde.

Cea mai lungă trenă a unei rochii de mireasa: Rochia a cântărit aproape 300 kilograme și a măsurat 1.579 metri. Recordul a fost stabilit în 2009 la E-Mariage Fest.

Cea mai mare lingura de lemn: Obiectul are o lungime de aproape 18 metri și o lățime care ajunge până la 1,5 metri. Lingura Uriașă a fost cioplită de Ioan Rodos și fiul său Gheorghe Rodos, a fost încrustată cu motive tradiționale și expusă la centrul cultural din localitate.

Cea mai mare prăjitură de comemorare: este vorba despre o colivă preparata în 2008 care cântărea 5 tone și avea peste 50 de metri pătrați. Coliva a fost preparată într-o unitate militară din Brașov, iar la realizarea ei realizarea au lucrat timp de 24 de ore 10 bucătari militari. Coliva a fost făcută pentru comemorarea tuturor sfinților și a fost împărțită credincioșilor veniți la moaștele Sfântului Andrei.

Cel mai lung carnat afumat din lume: A fost realizat în decembrie 2008 și a măsurat 392 de metri. Cârnatul a fost de tip cabanos și a fost împărțit bucureștenilor care au asistat la omologarea recordului.

Cel mai lung lanț de prezervative: pe 28 octombrie 2007, 1.683 de participanți au legat împreună 25.773 de prezervative construind un lanț ce măsoară 3.269,46 metri. Prin această acțiune organizatorii au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului HIV/SIDA în rândul tinerilor români. Lanțul a fost început de către Loredana Groza.

 

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

The Motans are single nou. “Toate Drumurile” este o piesă de dragoste

The Motans a revenit cu o nouă piesă plină de emoție. "Toate Drumurile" vorbește despre cel mai frumos sentiment, dragostea. Compusă de Denis Roabeș, Sebastian Barac, Alex Cotoi și Marcel Botezan, "Toate Drumurile" explorează numeroasele fațete ale iubirii, potrivit infomusic.ro. The Motans este cunoscut pentru melodiile pline de emoție și sentiment, iar "Toate Drumurile" confirmă încă o dată acest lucru. The Motans este unul dintre cei mai apreciați și iubiți […]

today22 februarie 2022

0%