Life

Cele mai frumoase și interesante tradiții de primăvară din întreaga lume

today17 februarie 2022

Fundal

Sosirea primăverii este sărbătorită diferit în întreaga lume. Fiecare țară are propriul mod unic de a întâmpina noul sezon, fie printr-un festival, o paradă sau o masă festivă.

1. Festivalul apei Songkran – Thailanda

Acest festival anual are loc la scurt timp după echinocțiul de primăvară. Songkran este sărbătorit în Thailanda ca Ziua de Anul Nou. Festivitățile implică mersul la o mănăstire budistă, vizitarea bătrânilor și, bineînțeles, aruncarea cu apă. Capitala de nord a Chiang Mai este locul pentru cele mai mari sărbători, cu festivități care durează până la șase zile. Localnicii și turiștii ies în stradă, echipați cu pistoale cu apă de mărimea unui tun, furtunuri sub presiune și găleți, gata să ude pe oricine apare în calea lor. Copiii, adulții și bătrânii participă la tradiție, dansând pe străzi.

2. Întrecerea cu ouă de Paște la Casa Albă – SUA

Se crede că a început în 1814 tradiția întrecerii cu ouă de Paște de la Casa Albă, care are loc în fiecare an în Luna Paștelui. Pentru această tradiție distractivă, copiii se adună la Washington D.C. pe gazonul Casei Albe pentru a rostogoli ouăle pe iarbă cu linguri de lemn, concurând pentru a vedea cine poate trece primul linia de sosire. Copiii care participă la competiție pot câștiga ouă de Paște și premii. Festivitățile sunt trecute cu vederea de președintele SUA și de familia lor, precum și de un iepuraș uriaș de Paște. Cu toată lumea bine dispusă și decorațiuni colorate, evenimentul este un moment culminant anual.

3. Festivalul Iubirii Holi – Nordul Indiei

Fără îndoială, unul dintre cele mai colorate festivaluri din lume, Holi este sărbătorit de hinduși în nordul Indiei. Implică aruncarea cu pulbere colorată unul asupra celuilalt, ceea ce aduce un omagiu numeroaselor nuanțe ale sezonului de primăvară, precum și evenimentelor din mitologia hindusă. De obicei, durează o zi și o noapte pline, festivalul este o sărbătoare glorios de colorată și fericită a sfârșitului iernii și a sezonului de vegetație de primăvară.

4. Nowruz – Asia Centrală

Nowruz înseamnă Nu (nou) și rouz (zi). Sărbătorită ca prima zi a primei luni a calendarului iranian și coincide cu echinocțiul de primăvară (de obicei în jurul datei de 21 martie), această „nouă zi” simbolizează o viață nouă, un nou început și renașterea naturii. Deși diferă de la țară la țară, sărbătoarea de mai multe zile începe adesea cu oamenii care își curăță casele, dar escaladează rapid într-un festival de mai multe zile de focuri de tabără, costume și amintiri de familie, până în a 13-a zi a Anului Nou, când toată lumea își părăsește casele și se alătură prietenilor și membrilor familiei pentru muzică, dans și mâncare în spațiile publice ale orașelor.

5. Cooper’s Hill Cheese-Rolling and Wake – Gloucester, Anglia

În fiecare an, în timpul celui de-al doilea weekend de sărbătoare, are loc rularea brânzei Gloucester pe Cooper’s Hill. Situat la doar o oră cu mașina de Bristol, evenimentul care sună inofensiv este, de fapt, mult mai periculos decât v-ar face să credeți. O roată de brânză este aruncată pe dealul (foarte) abrupt și o secundă mai târziu concurenții se aruncă în jos după ea. Primul care trece linia de sosire câștigă. Vânătăile, genunchii însângerați și oasele rupte nu sunt efecte secundare neobișnuite ale acestei tradiții intense. Un mod puțin mai dur de a întâmpina primăvara, dar tradiția veche de 200 de ani este susținută cu mândrie de comunitate, atrăgând atât concurenți vechi, cât și noi în fiecare an.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Adda se va retrage un timp din viața publică. A fost diagnosticată greșit de medici

În urmă cu un an și jumătate, Adda a fost diagnosticată cu o boală extrem de rară, intoleranță la histamină. După luni de tratament, artista a aflat că a primit un diagnostic greșit, se arată în mesajul postat de aceasta pe site-urile de socializare. “Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greșit și mi s-a dat tratament și mai greșit, am aflat într-un […]

today16 februarie 2022

0%