Life

Cele mai scumpe greșeli din istorie

today13 iunie 2022

Fundal

Eșecul lasă un gust amar, mai ales când ai încercat să dai totul, dar pur și simplu nu a fost suficient. Nimeni nu vrea să eșueze, dar nu există nicio modalitate de a-l evita. Chiar și cea mai atentă persoană este capabilă să se încurce. Dar atunci când sunt implicați bani, poți simți că lucrezi într-o oală sub presiune. Așa că data viitoare când te dai peste cap, amintește-ți că oricând poate fi mai rău. Mult mai rău. Și aceste greșeli extrem de costisitoare din istorie sunt dovada acestui lucru.

Super greșeală de milioane de dolari

Henry Cavill a terminat de filmat scenele sale cu Superman pentru „Justice League” și a continuat să filmeze un alt film care îi cerea să aibă păr facial. Dar apoi Warner Bros avea nevoie ca actorul Superman să se întoarcă pentru a reface câteva filmări. Din păcate, Cavill nu s-a putut bărbieri din cauza angajamentului față de celălalt film, așa că studioul a cheltuit milioane de dolari pentru a oferi publicului iluzia digitală că era bărbierit.

Gafa Blockbuster

Pe măsură ce popularitatea Netflix a crescut, popularitatea lui Blockbuster a scăzut. În 2000, Netflix a abordat compania de închiriere video cu o propunere de a se ocupa de aspectele digitale ale afacerii lor, în timp ce acestea continuau să-și conducă magazinele de închiriere fizice. Blockbuster a răspuns nu. Acum a mai rămas un singur Blockbuster în Bend, Oregon, în timp ce imperiul digital al Netflix continuă să se dezvolte în întreaga lume.

La revedere Mars Orbiter

În 1999, orbiterul de la NASA pe Marte a fost pierdut în spațiu după ce o greșeală de calcul metrică l-a trimis pe un curs către uitare. Greșeala a fost rezultatul faptului că inginerii Lockheed Martin au folosit măsurători în limba engleză, cum ar fi inci și picioare, pentru a programa cursul orbiterului în loc de calculele metrice ale NASA, cum ar fi centimetri și metri.

Drept urmare, computerul de navigație a fost confuz de accident și orbiterul de 125 de milioane de dolari a ajuns să se îndrepte spre cele mai adânci regiuni ale spațiului necunoscut, în locul lui Marte, care era destinația sa.

Zgârie-nori arzător

Un zgârie-nori din Londra proiectat de Rafael Viñoly a fost supranumit „Walkie-Talkie” pentru că arăta ca unul și avea toate aceste curbe minunate și un exterior ca un grătar. Din păcate, peretele care era orientat spre sud avea sticlă reflectorizantă care redirecționa razele soarelui către oameni. Drept urmare, razele soarelui au provocat incendii și au topit mașini. Din fericire, au reușit să oprească acest lucru prin adăugarea unui parasolar permanent, care a costat milioane de dolari.

Greșeala Titanic

Pe 15 aprilie 1912, RMS Titanic, un vapor de ultimă generație, s-a scufundat după ce a lovit un aisberg în timpul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York. Pierderea de vieți omenești a fost considerabilă. De fapt, se estimează că peste 1.500 au murit, dar și pierderea monetară a fost destul de costisitoare.

S-a estimat că pierderea navei a adus înapoi White Star Line cu aproximativ 7,5 milioane de dolari, ceea ce ar fi de aproximativ 168 de milioane de dolari în economia actuală. Dacă acest lucru nu ar fi suficient de rău, presa i-a făcut pe potențialii clienți să urce pe un alt transatlantic de teamă că ar avea aceeași soartă ca și cei de la bordul Titanicului.

Aromă costisitoare de Coca Cola

Coca Cola există de aproximativ 129 de ani și este încă considerată băutura favorită a multor oameni. Dar în 1985, au decis să schimbe lucrurile lansând o formulă care trebuia să fie mai dulce, un fel de Pepsi. Din păcate, aroma nu a impresionat clienții, dar compania a rămas cu un gust amar atunci când stocurile concurenței au crescut ca urmare a greșelii lor.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

VIDEO: Justin Bieber spune că un virus rar i-a paralizat jumătate din față, cauzând amânarea turneului

Justin Bieber a scris pe Instagram că „virusul destul de grav” i-a paralizat jumătate din față și a provocat anularea spectacolelor din Toronto și D.C. la începutul săptămânii trecute. Într-un clip el a explicat și a demonstrat că suferă de sindromul Ramsay Hunt, un virus rar care afectează nervii feței și poate provoca paralizii faciale. Pare cu adevărat bolnav, arată destul de clar în videoclip: „După cum vezi, acest ochi […]

today13 iunie 2022

0%