Life

Celebrități care și-au dezmoștenit copiii

today3 iunie 2022

Fundal

Mulți cred că moștenirea este cea mai bună cale pentru a deveni bogat, deoarece este și cea mai rapidă cale. La urma urmei, este un tip de loterie pe care l-ai câștigat deja la naștere. Cu toate acestea, unii miliardari și multimilionari consideră nedrept și își lase averea copiilor și nepoților.

În loc să păstreze totul în familie, unii oameni bogați au o viziune mai largă pentru a-și maximiza moștenirea familiei. Pentru a se asigura că copiii și nepoții lor își câștigă banii prin propriile merite, aceste celebrități bogate au lăsat urmașilor doar o mică parte din averea lor, iar în unele cazuri, chiar i-au eliminat din testament.

1. Bill Gates

Cunoscut ca: Fondatorul Microsoft

Avere netă: 106,8 miliarde de dolari

Copii: 3

În 1975, Bill Gates a renunțat la Harvard pentru a începe Microsoft împreună cu prietenul său din copilărie, Paul Allen. Nimeni nu se aștepta ca Gates să devină milionar până la vârsta de 26 de ani, cu atât mai puțin cea mai bogată persoană din lume în ultimele două decenii.

După ce au strâns 100 de miliarde de dolari, Bill și soția sa Melinda se concentrează asupra modului în care averea lor poate inspira și permite altora să beneficieze de autor prin Fundația Bill și Melinda Gates. Dedicându-și peste 99% din moștenire organizațiilor de caritate și chemând alți miliardari să facă același lucru printr-un program numit The Giving Pledge, ei au indicat că vor pune în continuare deoparte o modestă sumă de 10 milioane de dolari pentru fiecare dintre cei trei copii ai lor.

2. Warren Buffett

Cunoscut ca: fondator, președinte și CEO al Berkshire-Hathaway

Avere netă: 87,7 miliarde de dolari

Copii: 3

Warren Buffett se mândrește cu munca grea și un stil de viață modest. Fiind unul dintre campionii „investițiilor de valoare”, de la o vârstă foarte fragedă, Buffett a petrecut ore căutând cifrele financiare ale companiilor în speranța de a găsi una care a fost subevaluată. În ciuda faptului că a strâns o avere care se apropie de 100 de miliarde de dolari, el încă locuiește în casa din Omaha, Nebraska, pe care a cumpărat-o în 1958 pentru 31.000 de dolari.

Când vine vorba de transmiterea roadelor muncii sale, „Oracolul din Omaha” este dedicat răspândirii bogăției dincolo de arborele genealogic al lui Buffett. Buffett a împărtășit raționamentul din spatele angajamentului său de a oferi 99% din averea sa unor organizații de caritate: „Nu sunt un entuziast pentru bogăția dinastică, mai ales când alți șase miliarde au mâini mult mai sărace decât noi în viață”.

3. George Lucas

Cunoscut ca: Creator/Producător al francizelor Star Wars și Indiana Jones

Avere netă: 6,4 miliarde de dolari

Copii: 4

Cel mai cunoscut pentru crearea francizelor Războiul Stelelor și Indiana Jones, George Lucas a fost un pionier într-o serie de tehnologii de filmare, precum și un om de afaceri priceput. Când a descoperit că implementarea viziunii sale despre efectele speciale digitale era prea costisitoare, și-a fondat propria companie, Industrial Light and Magic. În 2012 și-a vândut compania de producție, LucasFilms, împreună cu drepturile pentru toate filmele Star Wars către Disney pentru 4,5 miliarde de dolari.

În loc să se asigure că fiecare dintre cei patru copii ai săi devine miliardar, Lucas și-a dedicat averea sprijinirii educației, alăturându-se The Giving Pledge în 2012. Iată ce a avut Lucas de spus despre donația sa: „Atâta timp cât am resursele la dispoziție, voi lucra pentru generațiile viitoare de toate vârstele.”

4. Simon Cowell

Cunoscut ca: Creator, Producător, Gazdă American Idol, America’s Got Talent, X Factor

Avere netă: 506 milioane USD

Copii: 1

Simon Cowell a valorificat popularitatea televiziunii reality pentru a strânge o avere de jumătate de miliard de dolari din veniturile emisiunilor de competiție de lungă durată de succes. Începând cu American Idol în 2002, cariera lui Cowell s-a extins la Britain’s Got Talent, America’s Got Talent și versiuni sindicalizate X Factor care rulează în țări din întreaga lume.

Cea mai prețioasă producție a sa a venit în 2014, când Cowell a devenit tată odată cu sosirea fiului său Eric. Chiar înainte de a se naște fiul său, Cowell a luat o decizie „Nu cred în trecerea de la o generație la alta. Moștenirea ta trebuie să fie aceea că ai oferit o oportunitate pentru ca aceștia să poată face bine și le-ai acordat timpul tău, i-ai învățat ceea ce știi.”

5. Kevin O’Leary

Cunoscut ca: Co-fondator al O’Leary Funds și SoftKey, Judecător pe Shark Tank

Avere netă: 400 de milioane de dolari

Copii: 2

Deși fanii Shark Tank îl cunosc pe O’Leary ca fiind un judecător dur, dar corect al noilor idei, se dovedește că nu intenționează să se asigure că averea lui este transferată copiilor săi odată ce a plecat. În schimb, el crede că este de datoria lui ca părinte să-și forțeze copiii să se descurce singuri.

Leary a spus pentru Time Magazine: „Dacă nu îți începi viața cu teama de a nu te putea hrăni pe tine și pe familia ta, atunci ce te motivează să te angajezi? Frica m-a motivat și îi va motiva pe ei.”

6. Jackie Chan

Cunoscut ca: Star al artelor marțiale, producător de filme cu acțiuni multiple

Avere netă: 400 de milioane de dolari

Copii: 2

Jackie Chan a susținut o carieră legendară pe marele ecran ca actor, regizor, producător și chiar cascador. El este renumit pentru că își efectuează propriile cascadorii, adesea cu mare risc. În afara platoului, Chan a fost ambasador al bunăvoinței UNICEF, un susținător al educației, un activist deschis împotriva abuzului asupra animalelor și susținător al ajutorului în caz de dezastre prin fundația sa caritabilă Jackie Chan.

Ca urmare a muncii din greu toată viața, Chan nu plănuiește să-și lase nimic din averea fiului său. În schimb, el intenționează să lase jumătate din averea lui pentru caritate. Chan crede în munca grea, comentând într-un interviu la Channel News Asia: „El își poate face singuri bani”.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Direcția 5 revine la Călărași cu un nou concert

Direcția 5 revine la Călărași cu un nou concert. Duminică, 5 iunie, începând cu ora 20.30, în trupa va urca pe scena sălii "Barbu Știrbei " a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Concertul face parte din Turneul Național "Direcția 5- 2022 Live Tour". "Ne propunem să aducem cântecele noastre din perioada 1991-2022 și câteva cântece de pe noul nostru album "Minimal". Așteptăm cu mare emoție reîntâlnirea cu publicul […]

today3 iunie 2022

0%