Administrație

Compania Națională de Investiții va reabilita clădirea fostului cinematograf Victoria

today26 mai 2023

Fundal

Compania Națională de Investiții (CNI) va reabilita și moderniza clădirea fostului cinematograf Victoria, situată în Parcul Central din municipiul Călărași. În acest sens, amplasamentul urmează a fi predat către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA).

În şedinţa ordinară a Consiliului Local, desfăşurată joi, 25 mai, a fost adoptat Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cinematograf Victoria, Bulevardul 1 Mai, parc Central, municipiul Călărași.

Prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public şi Social (PNCIPS), Subprogramul Săli de cinema, MDLPA prin CNI SA realizează reabilitarea și modernizarea sălilor de cinema cu scopul revitalizării acestora, creând astfel posibilitatea accesului la cultură în mod facil, în special în orașe în care posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt reduse.

Valoarea totală a investiţiei este de 29.236.174, 54 lei (inclusiv TVA) din care 28.845.983, 22 lei (TVA inclus) reprezintă valoarea finanţată prin PNCIPS, diferenţa de 390.191, 33 lei (TVA inclus) fiind asigurată de la bugetul local.

Tot în cadrul aceleaşi şedinţe a fost adoptat şi PH-ul privind predarea către CNI a amplasamentului format din cinematograf, în suprafaţă construită la sol de 472 mp şi teren aferent în suprafaţă de 1993 mp.

UAT Municipiul Călăraşi se va obliga să asigure finanțarea cheltuielilor pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). Pe o perioadă de minim 15 ani, Primăria se mai obligă să menţină destinaţia acestuia şi să asigure mentenanţa.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

4 zodii care își declară dragostea prea repede

Este normal să ai atracție față de cealaltă persoană la începutul relației. Cu toate acestea, atracția puternică poate face uneori dificil controlarea sentimentelor și îi poate determina pe unii să-și mărturisească dragostea prea devreme. Acești indivizi tind să spună „Te iubesc” prea devreme înainte de a recunoaște profunzimea sentimentelor partenerului lor. Pur și simplu merg mai departe cu cele două cuvinte, fără să acorde atenție ritmului relației. Iată 4 zodii […]

today26 mai 2023

0%