Actual

Competiția de squash German Open 2022 și-a desemnat câștigătorii

today6 iulie 2022

Fundal

Competiția de squash German Open 2022 și-a desemnat câștigătorii în acest week-end. Pentru lotul național, open-ul german a fost cea mai importantă competiție internațională de până acum, din acest an. Juniorii au avut de jucat împotriva unor loturi din țări cu tradiții puternice în squash, cu sportivi în top PSA și cu participare numeroasă: Anglia, SUA, Germania, Malaezia, Canada.

La băieți, David Petrescu a terminat pe poziția 57 în categoria BU15, cea mai competitivă cu 80 de participanți, după 5 meciuri grele, unele chiar și de aproape o oră și jumătate.

Dumitru Goian a terminat în top 10, o performanță notabilă pentru categoria BU19, ultimul pas înaintea PSA, după 5 meciuri din care 3 de peste o oră, decise in 5 seturi. Forma sa fizică și tehnică i-au fost recunoscute de loturile adversarilor.

La fete, Alexandra Ghiorghișor a terminat pe locul 25 din 41, iar Timeea Dumitrașcu a reușit performanța de a termina în top 10, ambele la categoria GU15. Surpiza competiției a venit de la Andreea Ghiorghișor care a ajuns în semi-finale, terminând pe poziția a 4 la GU19 eliminând pe parcurs favorita numărul 3.

Trebuie să ne bucurăm pentru unde am ajuns. Chiar dacă sportivii au mai pierdut meciuri din cauza lipsei de exepriență la acest nivel și a tensiunii, cel mai important lucru este că au putut să își vadă nivelul la care au ajuns, astfel încât să înceapă să prindă încredere de sine și de acum încolo să își dorească să nu mai piardă niciun meci. Ne-am dovedit că avem șanse cu orice țară jucăm! Cred că asta poate fi o lansare a squashului românesc. Iar cu mobilizarea comunității, cu mai mulți copii la squash, mai mulți antrenori, în câțiva ani putem spera la mai mult.

Până atunci sperăm că actualul lot a învățat foarte mult și vor continua cu rezultatele pozitive weekendul ce urmează, la Dutch Junior Open, în Amsterdam. Hai România! Mulțumim Tawil Group pentru oportunitate și susținere”, a declarat George Constantintescu, antrenor al lotului, pe pagina de socializare.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

AUDIO-Tiesto şi Charli XCX au lansat imnul verii, „Hot In It”

Tiesto a lansat prima piesă după prezenţa la SAGA Festival 2022, "Hot In It", pe care apare artista Charlie XCX, potrivit infomusic.ro. Tiesto a mai lansat în ultimul an piesa "The Motto", colaborare cu Ava Max, care s-a auzit la toate marile petreceri house şi trance. DJ Tiesto pregăteşte şi un album complet nou pentru anul 2022, succesorul LP-ului "The London Sessions" din 2020. Charli XCX a mai colaborat cu […]

today6 iulie 2022

0%