Administrație

Comuna Dragoș Vodă va avea rețea nouă de canalizare și o stație de epurare

today27 septembrie 2022

Fundal

În prezent, se lucrează la înființarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, în comuna Dragoș Vodă din județul Călărași. Viceprimarul localității, Adrian Drăghici, a declarat, pentru Canal SUD, că stadiul investiției este de 75%. De asemenea, acesta ne-a precizat că în satul Bogdana a fost finalizat sistemul de alimentare cu apă. Însă, deși lucrarea a fost încheiată, există o problemă: de aproximativ 4 luni, administrația așteaptă racordarea la energie electrică a stației de apă și se pare că ar mai avea de așteptat încă vreo 3 luni, printre cauze numărându-se și birocrația.

Se lucrează încă la înființarea rețelei de canalizare și a stației de epurare, în comuna Dragoș Vodă. Stadiul lucrărilor este de 75%. Avem și proiectul privind înființarea sistemului de alimentare cu apă, în satul Bogdana, unde lucrarea este încheiată. S-au finalizat lucrările, dar avem un pic de așteptat din cauza ENEL. Așteptăm racordarea la energie electrică a stației de apă. Așteptăm de vreo 4 luni și, din câte se pare, va trebui să mai așteptăm 2-3 luni, din cauză că transformatorul electric care este montat, în momentul de față, în satul Bogdana, nu permite adăugarea ca și consumator a stației și atunci trebuie schimbat transformatorul, redimensionat și pentru consumul casnic din satul Bogdana, și pentru stație, dar și din cauza birocrației, a documentelor. Timpul trece, oamenii așteaptă, pentru că avem o lucrare terminată și este păcat să nu ne folosim de ea. De aceea este făcută, să se folosească toată lumea de apa respectivă. Sperăm să rezolvăm situația”, a precizat viceprimarul comunei Dragoș Vodă, Adrian Drăghici.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Judeţean Călăraşi se convoacă în şedinţă extraordinară

Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi, în şedinţă extraordinară, la data de 28 septembrie 2022, la ora 12:00, cu următoarele proiecte pe ordinea de zi: 1.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judetului Calarasi pe anul 2022 nr. 14718 din 21.09.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 14719 din 21.09.2022, Raportul Direcției Economice nr. 14720 din 21.09.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe; 2.Proiect de […]

today26 septembrie 2022

0%