Administrație

Consiliul Județean Călărași a fost reprezentat la Congresul regiunilor din zona celor Trei Mări

today18 mai 2023

Fundal

Consiliul Județean Călărași a fost reprezentat la Congresul regiunilor din zona celor Trei Mări, care s-a desfășurat în perioada 16-17 mai, la Lublin, Polonia. Consiliul Județean a fost reprezentat de vicepreședintele Ion Samoilă și managerul public, Marius Fulga.

Inițiat de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, evenimentul de la Lublin a adus laolaltă reprezentanți ai administrațiilor publice locale și centrale, dar și din sectorul științific și mediul de afaceri, din cele 12 state membre ale Inițiativei celor Trei Mări, precum și reprezentanți ai partenerilor strategici (Uniunea Europeană, Statele Unite și Germania) și ai partenerilor regionali din Europa Centrală și de Est.

„Au fost prezentate direcțiile de dezvoltare a rețelelor de transport pe direcția nord – sud, provocările economice și energetice, precum și premisele securității regionale în contextul războiului din Ucraina. Astăzi am semnat pentru extinderea Regiunii prin aderarea noilor membri din Ucraina dar și din România. Cu toții înțelegem necesitatea dezvoltării cooperării între regiunile est-europene, în vederea reducerii decalajelor dintre noi și vest-europeni. Împărțim valori și ambiții comune, în scopul dezvoltării comunităților pe care le reprezentăm” – Ion Samoilă, vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Știai că numărul de prieteni îţi poate influenţa sănătatea mintală?

Știai că numărul de prieteni îţi poate influenţa sănătatea mintală? Un prieten bun îţi este alături atunci când, în viaţă, ai de-a face cu un moment greu. Este important să ai lângă tine prieteni adevăraţi, însă, potrivit experţilor, numărul mare de prieteni ar putea fi dăunător sănătăţii tale mintale. A avea un prieten bun, de încredere, cu care îţi împărtăşeşti gândurile, convingerile şi sentimentele este mai bine, decât să fii […]

today18 mai 2023

0%