Administrație

Consiliul Județean Călărași a semna contractul de furnizare a autobuzului fluvial

today26 iulie 2023

Fundal

Astăzi, 26 iulie 2023, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, a semnat, cu firma RiverRide Ltd. – Ungaria, contractul de furnizare a vehiculului amfibiu (autobuzul fluvial) pentru proiectul „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”.

Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 4.571.000 lei, la care se adaugă T.V.A. iar durata contractului este de la data semnării lui şi pȃnă la data îndeplinirii obligaţiilor contractuale reciproce, dar nu mai târziu de 16.10.2023.

Proiectul “Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra” este finanțat prin Programul INTERREG VA România – Bulgaria”, Consiliul Judetean Călărași având calitatea de lider, in parteneriat cu Primaria Municipiului Călărași și Municipalitatea Silistra.

Scopul proiectului este de a elimina barierele din calea liberei circulații a cetățenilor între cele două comunități, Călărași (România) și Silistra (Bulgaria) prin introducerea unui mijloc de transport nou. Consiliul Județean Călărași achiziționează un autobuz fluvial (vehicul amfibiu), ce va facilita transportul fluvial între Călărași și Silistra. Pentru această operațiune este necesară consolidarea și amenajarea ambelor maluri, pe partea românească și cea bulgărească. Pe malul românesc se va construi și o gară fluvială. Totodată, pentru acostarea ambarcațiunilor de transport, gara fluvială va fi dotată cu un ponton plutitor, prevăzut cu pasarelă de acces. De asemenea, se vor amenaja alei pietonale și spații verzi.

Valoarea totală a proiectului este de 5.946.041,74 euro. Perioada de implementare a Proiectului începe la data semnării lui și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Top 5 cele mai leneșe semne zodiacale

Într-o lume în ritm alert, care cere în mod constant productivitate și eficiență, există anumite persoane care îmbrățișează fără efort relaxarea și pun pe primul loc timpul liber. Astrologia oferă perspective asupra diferitelor trăsături de personalitate, inclusiv lenea. Taur Taurul, un semn de pământ cunoscut pentru dragostea pentru confort și răsfăț, ia medalia pentru una dintre cele mai leneșe zodii. Aprecierea lor profundă pentru relaxare și confortul îi determină adesea […]

today26 iulie 2023

0%