Life

Coolio, rapperul „Gangsta’s Paradise”, câștigător al unui Grammy, a murit la 59 de ani

today29 septembrie 2022

Fundal

Coolio, rapperul, producătorul și actorul câștigător de Grammy, cel mai bine cunoscut pentru hitul său din 1995 „Gangsta’s Paradise”, a murit. Avea 59 de ani. Managerul rapperului, Jarel Posey, a confirmat vestea pentru Variety, spunând că Coolio a murit în jurul orei 17:00. PT miercuri după-amiază. Potrivit TMZ, Coolio a fost găsit în casa unui prieten.

Suntem întristați de pierderea dragului nostru prieten, Coolio, care a murit în această după-amiază. El a atins lumea cu darul talentului său și i se va simți lipsa profund”, a declarat Sheila Finegan, managerul său la Trinity Artists International, într-o declarație pentru Variety. „Mulțumesc tuturor celor din întreaga lume care i-au ascultat muzica și tuturor celor care au contactat cu privire la moartea lui. Vă rugăm să aveți pe cei dragi lui Coolio în gândurile și rugăciunile voastre.”

Coolio a urcat pe scena rap din Los Angeles în anii ’90, obținând un premiu cu piesa „Gangsta’s Paradise” pentru filmul din 1995 „Dangerous Minds”, cu Michelle Pfeiffer în rol principal. A devenit rapid una dintre cele mai populare melodii rap din toate timpurile, ajungând în topul Billboard Hot 100 timp de trei săptămâni și terminând 1995 ca single-ul nr. 1 al acelui an în Statele Unite. În 1996, „Gangsta’s Paradise” a fost nominalizat pentru recordul anului și cea mai bună performanță rap solo la Premiile Grammy, Coolio câștigându-l pe ultimul.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa extraordinară, vineri, 30.09.2022, ora 13.00, care se va desfăşura în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS. Pe ordinea de zi se află două proiecte: 📍 Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Călărași pe anul 2022. 📍 Proiect de hotărâre privind darea în administrare a unui teren proprietatea publică a municipiului Călărași din administrarea Consiliului Local al municipiului […]

today29 septembrie 2022

0%