Life

Crema de ciocolată din comerț, un pericol pentru copii

today13 septembrie 2022

Fundal

Nutriționiștii atrag însă atenția că aceste creme de ciocolată, care se găsesc în comerț, conțin un ingredient foarte periculos pentru sănătate.

Crema de ciocolată din comerț este, cu siguranță, extrem de plăcută la gust și unii dintre noi chiar am dezvoltat o dependență pentru acest tip de desert. Totuși, este bine să știm că, odată consumată în exces, poate declanșa efecte nocive atât asupra sănătății, cât și asupra siluetei”, spune nutriționistul Gianluca Mech. Printre principalele ingrediente pe care le conține crema de ciocolată din comerț se numără zahărul, uleiul de palmier modificat, alune de pădure, cacao, lapte degresat, zer de praflecitină și vanilină.

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai periculoase ingrediente. Acesta poate avea efecte negative asupra organismului.

De asemenea, nutriționiștii atrag atenția că o cremă de ciocolată devine și mai periculoasă pentru sănătate dacă este combinatp cu pâine sau clătite pentru că zahărul din carbohidrații rafinați întâlnesc zahărul din crema de ciocolată și se produce un boom caloric cu efecte extrem de nocive asupra sănătății.

Totodată, un consum mare de zahăr încă de la micul dejun poate crește nivelul de zahăr din sânge, de aceea ne putem confrunat cu o stare generală proastă și slabă putere de concentrare.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Robbie Williams la al doilea film „Better Man”. Acesta este sigur că va avea loc o a doua reuniune a Take That

Cântărețul Robbie Williams este „sigur” că va avea loc o a doua reuniune a Take That, trupa în care a cântat anterior. Într-un interviu pentru The Sunday Times, cântărețul a spus că reuniunea va depinde de modul în care foștii săi membri ai trupei primesc „Better Man”, un film biografic despre Williams realizat de regizorul „The Greatest Showman” Michael Gracey. Take That a fost format în 1990 cu membri ai […]

today12 septembrie 2022

0%