Life

Crema de ciocolată poate fi periculoasă pentru sănătate. Ce conține?

today24 noiembrie 2022

Fundal

Crema de ciocolată este unul dintre deserturile preferate ale copiilor și nu numai. Nutriționiștii atrag însă atenția că aceste creme de ciocolată, care se găsesc în comerț, conțin un ingredient foarte periculos pentru sănătate, potrivit foodstory.ro.

Crema de ciocolată din comerț este, cu siguranță, extrem de plăcută la gust și unii dintre noi chiar am dezvoltat o dependență pentru acest tip de desert. Totuși, este bine să știm că, odată consumată în exces, poate declanșa efecte nocive atât asupra sănătății, cât și asupra siluetei”, spune nutriționistul Gianluca Mech. Printre principalele ingrediente pe care le conține crema de ciocolată din comerț se numără zahărul, uleiul de palmier modificat, alune de pădure, cacao, lapte degresat, zer de praflecitină și vanilină.

Uleiul de palmier este unul dintre cele mai periculoase ingrediente. Acesta poate avea efecte negative asupra organismului. De asemenea, nutriționiștii atrag atenția că o cremă de ciocolată devine și mai periculoasă pentru sănătate dacă este combinat cu pâine sau clătite pentru că zahărul din carbohidrații rafinați întâlnesc zahărul din crema de ciocolată și se produce un boom caloric cu efecte extrem de nocive asupra sănătății, conform foodstory.ro. Totodată, un consum mare de zahăr încă de la micul dejun poate crește nivelul de zahăr din sânge, de aceea ne putem confruna cu o stare generală proastă și slabă putere de concentrare.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Administrație

Alte două proiecte finanţate prin PNRR, aprobate pentru municipiul Călărași

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a aprobat, ieri, alte două proiecte finanţate prin PNRR, Componenta 5 – Valul Renovării, în valoare totală de peste 12 milioane de lei. Este vorba de: Renovare energetică moderată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale - Blocul J9 şi J28. 𝐴𝑝𝑒𝑙 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒: 𝐴2 𝑅𝑒𝑛𝑜𝑣𝑎𝑟𝑒 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑚𝑜𝑑𝑒𝑟𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎 𝑐𝑙𝑎̆𝑑𝑖𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑟𝑒𝑧𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡̧𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑖𝑓𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎𝑙𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̧𝑖 𝑒𝑥𝑝𝑢𝑠𝑒 𝑟𝑖𝑠𝑐𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑎̆𝑟𝑎̆𝑐𝑖𝑒 𝑠̧𝑖 𝑒𝑥𝑐𝑙𝑢𝑧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑠𝑜𝑐𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑃𝑁𝑅𝑅 în 𝐕𝐚𝐥𝐨𝐚𝐫𝐞 de: 5.257.443,6 […]

today24 noiembrie 2022

0%