Administrație

Creșa din cartierul de Tineri prinde contur, a anunțat Marius Dulce

today2 august 2023

Fundal

Proiectul privind construirea unei creșe cu 70 de locuri în Cartierul de Tineri, finanțat în cadrul PNRR, începe să prindă contur, a anunțat primarul Marius Dulce. Se lucrează intens și cu spor la realizarea fundației și montarea stâlpilor de susținere. Constructorul și-a luat angajamentul să ridice imobilul până la finele acestui an. Un obiectiv îndrăzneț, asumat și realizabil!

Valoarea totală a proiectului integral eligibilă este de 16.540.271,92 lei inclusiv TVA (aprox. 3,3 milioane Euro). Contribuția (cofinanțarea) Municipiului Călărași este 0.

Unitatea de învățământ va beneficia de dormitoare, săli de joacă, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative precum și un spațiu de joacă amplu, în aer liber.

Creșa, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), va fi dotată cu panouri solare şi fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirea va fi, de asemenea, dotată cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Durata de implementare a proiectului: 38 luni, și nu mai târziu de 31.12.2025

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Ce este o relație karmică? 5 semne de recunoaștere

Te-ai întrebat vreodată dacă relația ta a fost menită să fie? Poate că a fost, dar asta nu înseamnă neapărat că voi doi sunteți suflete pereche sau că relația voastră este menită să dureze. În schimb, ar putea fi o relație karmică. Iată o privire asupra a ceea ce este o relație karmică, semnele comune în care ai putea fi într-una și cum să știi când este timpul să pleci. […]

today2 august 2023

0%