Neobișnuit

Criza construcțiilor: cumperi apartament, dai la schimb grâu și usturoi

today22 iunie 2022

Fundal

Criza construcțiilor se resimte la nivel global, iar vânzările au scăzut atât de mult, încât dezvoltatorii au început să devină surprinzător de flexibili.

Un dezvoltator imobiliar din China, din cauza disperării scăderii vânzărilor, a decis să vină la înaintare cu o ofertă cel puțin ciudată. În speranța că va atrage mai mulți cumpărători, s-a oferit să accepte grâu sau usturoi ca avans la locuințele pe care le realizează, conform Reuters. Anunțul pe marginea acestei ofertei vine de la Central China Real Estate, cu sediul în provincia Henan, din centrul Chinei.

După cum se menționează în anunțul agenției imobiliare, mesajul este cât se poate de simplu. ”Schimbă grâu pentru o casă”, cumpărătorii unei locuințe pot schimba grâu la un preț de 2 yuani pentru un catty (o unitate chineză de măsură a greutății echivalentă cu aproximativ 500 de grame – n. r.), pentru a achita un avans de până la 160.000 de yuani (23.900 de dolari) în cazul unuia dintre complexe imobiliare pe care firma le dezvoltă, scrie Agerpres.

Conform datelor furnizate de un agent imobiliar al Central China Real Estate, campania promoțională a fost gândită pentru fermierii din regiune, dar se aplică în cazul tuturor celor care vor să profite de ea. Perioada promoției a început luni și se va încheia pe data de 10 iulie. Prețul final al unei locuințe în complexul în care poți plăti avansul în usturoi sau grâu sunt cuprinse între 600.000 și 900.000 de yuani, respectiv 90.000 și 130.000 de dolari.

Partea cu usturoiul a fost confirmată luna trecută, printr-un alt mesaj al Central China Real Estate. La acea vreme, potențialii cumpărători erau anunțați că pot să plătească avansul în usturoi la un preț de 5 yuani per catty. Respectiva campanie s-a reflectat deja și în câteva statistici interesante, având în vedere că are deja o perioadă destul de lungă pe piață. Au existat nu mai puțin de 852 de vizite din partea oamenilor interesați, iar 30 de tranzacții cu usturoi au fost finalizate în primele 16 zile de disponibilitate. Cantitatea totală de usturoi tranzacționată a fost de 860.000 de catty.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

După drama cu Tristan Thompson, Khloé Kardashian se întâlnește cu un investitor, prezentat de sora ei, ​​Kim

Khloé Kardashian spune că s-a concentrat pe ea după ce s-a despărțit din nou de Tristan Thompson anul trecut, dar se aud zvonuri că vedeta de reality are deja un nou bărbat în viața ei. Fondatorul Good American se întâlnește cu un investitor de capital privat pe care l-a cunoscut prin intermediul surorii ei Kim Kardashian, potrivit unei surse care a vorbit cu Page Six. Au fost prezentați la o […]

today22 iunie 2022

0%