Life

Criza economică afectează Facebook. Ce spune Mark Zuckerberg

today6 iulie 2022

Fundal

Proprietarul Facebook Meta a redus cu 30% planurile de a angaja ingineri în acest an, deoarece se confruntă cu o concurență intensă pentru atenția utilizatorilor, iar sectorul global de tehnologie reduce costurile din cauza perspectivelor economice.

Directorul executiv Mark Zuckerberg a transmis informația angajaților săptămâna aceasta, oferind un avertisment clar care coincide cu un val de concedieri la startup-urile australiene.

Dacă ar fi să pariez, aș spune că aceasta ar putea fi una dintre cele mai grave scăderi pe care le-am văzut în istoria recentă”, a spus Zuckerberg, care este unul dintre cei mai influenți oameni din lumea tehnologiei. El a făcut remarcile într-o sesiune săptămânală de întrebări și răspunsuri ale angajaților, potrivit Reuters.

Meta plănuise inițial să angajeze 10.000 de ingineri noi în 2022, a spus Zuckerberg. În plus față de reducerea angajărilor, compania a lăsat anumite posturi neocupate. „În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni care nu ar trebui să fie aici”, a spus Zuckerberg.

La fel ca și alte companii de tehnologie, Meta se pregătește pentru o perioadă grea, pe măsură ce ratele dobânzilor cresc odată cu creșterea inflației, în timp ce încrederea consumatorilor scade. Start-up-urile sunt deosebit de expuse, deoarece multe sunt neprofitabile și depind de banii investitorilor, ceea ce devine din ce în ce mai greu de obținut. Unii au fost forțați să-și reducă jumătate din personal.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Neobișnuit

Un hacker a furat datele a peste 1 miliard de cetățeni chinezi și le vinde pe 10 bitcoini

Un hacker susține că a furat informațiile personale a peste 1 miliard de cetățeni chinezi dintr-o bază de date a poliției din Shanghai, ceea ce ar echivala cu una dintre cele mai mari furturi de date din istorie dacă s-ar dovedi adevărată. Hackerul anonim, identificat doar ca „ChinaDan”, a postat pe forumul de hackeri Breach Forums săptămâna trecută oferindu-se să vândă 23 de terabytes (TB) de date pentru 10 bitcoini, […]

today6 iulie 2022

0%