Life

Cum afectează tehnologia sănătatea mintală?

today8 februarie 2023

Fundal

Având în vedere omniprezența tehnologiei în viața de zi cu zi – în special pe internet și platformele bazate pe internet, cum ar fi site-urile de social media și aplicațiile pentru smartphone-uri – consilierii de sănătate mintală care lucrează astăzi vor întâlni probabil clienți care se confruntă cu probleme care pot fi legate direct sau indirect de utilizarea medii digitale. Potrivit dr. Igor Pantic, scriind în recenzia literaturii „Online Social Networking and Mental Health”, publicată de Biblioteca Națională de Medicină din SUA, nu există nicio îndoială că internetul și platformele de social media, cum ar fi Facebook, au avut un impact notabil asupra modul în care indivizii comunică.

Pantic a explicat în continuare că o serie de studii recente au observat o legătură între utilizarea rețelelor sociale și anumite probleme de sănătate mintală, inclusiv anxietatea și depresia. Pantic se grăbește, totuși, să afirme că studiile nu sunt deloc concludente și că eforturile de a înțelege relația dintre sănătatea mintală și tehnologie rămân la început.

Cu toate acestea este util pentru consilierii de sănătate mintală să înțeleagă cercetările și perspectivele impactului tehnologiei asupra sănătății mintale, care se extinde și asupra impactului pozitiv. La urma urmei, lăsând dezavantajele deoparte, tehnologia continuă să îmbunătățească multe aspecte ale vieții de zi cu zi în bine, iar arena sănătății mintale nu face excepție: există o serie de domenii observabile în care dezvoltarea tehnologiei i-a ajutat pe clienți să-și preia controlul asupra minții, îngrijirea sănătății într-un mod pozitiv.

Tehnologie: o forță spre bine?

În ciuda progreselor în ceea ce privește conștientizarea sănătății mintale, jurnalistul Conor Farrington, The Guardian, a explicat cum îngrijirea sănătății mintale primește încă o lipsă notabilă de finanțare de la guvernele internaționale. De exemplu, Farrington a raportat că cheltuielile pe cap de locuitor pentru îngrijirea sănătății mintale în țările industrializate, cum ar fi SUA și Regatul Unit, se ridică la puțin peste 33 de dolari, ceea ce echivalează cu puțin sub 33 de lire sterline. Suma este considerabil mai mică în țările în curs de dezvoltare. În consecință, Farrington a susținut că tehnologia este promițătoare pentru îmbunătățirea accesului la îngrijirea sănătății mintale, în special în țările în care astfel de servicii sunt în cel mai bun caz elementare.

Tehnologia îmbunătățește îngrijirea sănătății mintale în mai multe moduri, a explicat Lena H. Sun, Los Angeles Times, prin platforme precum aplicații bazate pe smartphone-uri și computere care pot ajuta la furnizarea de servicii și informații clienților într-un mod mai rentabil. De exemplu, Sun a explicat cum există acum, pe lângă aplicațiile pentru smartphone care promovează bunăstarea mintală, anumite platforme disponibile care permit pacienților să finalizeze cursuri de terapie cognitiv-comportamentală online. În articolul ei, Sun a prezentat un serviciu din Marea Britanie cunoscut sub numele de Big White Wall, care a fost aprobat de Serviciul Național de Sănătate al Regatului Unit, finanțat de guvern. Big White Wall este o platformă online care permite utilizatorilor care trăiesc cu probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia, să-și gestioneze simptomele de acasă prin instrumente precum resurse educaționale, conversații online și cursuri virtuale despre probleme de sănătate mintală. Eficacitatea lui Big White Wall este evidentă – Sun a raportat într-un studiu din 2009 care a constatat că marea majoritate a utilizatorilor serviciului – aproximativ 95 la sută – au observat o îmbunătățire a simptomelor lor.

Cum pot consilierii să valorifice tehnologia?

Consilierii de sănătate mintală pot juca un rol important în facilitarea accesului la servicii precum Big White Wall și, de asemenea, pot contribui la promovarea aplicațiilor pentru smartphone-uri și a altor servicii online care pot fi utilizate pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății mintale generale. Tehnologia poate fi folosită împreună cu consilierea în persoană, spre deosebire de a fi folosită ca substituție. Consilierii chiar pot descoperi că platformele digitale permit dezvoltarea unor relații de lucru mai profunde cu clienții, în special cu clienții mai tineri care sunt obișnuiți să utilizeze tehnologia zilnic. Bethany Bay, scriind într-un articol pentru Counseling Today, a intervievat-o pe Sarah Spiegelhoff, un consilier din Syracuse, N.Y., care a detaliat acest punct important:

Cred că resursele tehnologice sunt instrumente grozave pentru a suplimenta serviciile tradiționale de consiliere, precum și o modalitate prin care consilierii pot ajunge la populații mai mari decât servim în mod obișnuit pe bază individuală […] Găsesc că studenții sunt mai rapizi să verifice starea Facebook și Twitter decât e-mailul lor, așa că folosirea rețelelor sociale a fost o modalitate prin care noi putem promova și distribui informații despre viața sănătoasă și evenimente de sensibilizare […] De asemenea, împărtășesc informații legate de noile aplicații care promovează starea de bine atât prin conturile noastre de rețele sociale, cât și direct în sesiunile de consiliere. . De exemplu, în timpul programării de conștientizare a alcoolului, am încurajat studenții să descarce aplicații gratuite pentru calcularea alcoolului în sânge. De asemenea, oferim MP3-uri gratuite pentru meditația mindfulness prin iTunes. Cred că MP3-urile sunt o resursă excelentă, deoarece sunt capabil să le prezint clienților în sesiune, să vorbesc despre experiențele lor de ascultare și exersare a meditațiilor și apoi să dezvolt un plan de tratament care să includă utilizarea meditațiilor în afara sesiunilor de consiliere. ”

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Te trezeşti în mijlocul nopţii? Ce spune despre starea ta emoţională ora la care îţi piere somnul

Un sondaj realizat în 2019 de Fundația Națională pentru Somn din SUA, care a chestionat americanii cu vârste cuprinse între 13 și 64 de ani, a arătat că 60% din ei se confruntă cu o problemă de somn în fiecare noapte sau aproape în fiecare noapte. Nici românii nu stau mai bine. 50% din ei nu reuşesc să lege şapte ore de somn pe noapte. De ce ne este atât […]

today8 februarie 2023

0%