Life

Cum afectează viața dependența de internet

today7 iunie 2023

Fundal

Majoritatea oamenilor nu asociază internetul cu cuvântul dependență, dar realitatea este că mulți indivizi au dezvoltat dependențe de acesta. De fapt, dependența de internet devine din ce în ce mai comună și are un impact negativ asupra vieții a nenumărate persoane, în special a tinerilor a căror viață se învârte adesea în jurul rețelelor sociale. Modul în care dependența de internet afectează viața variază de la o persoană la alta și poate lua mai multe forme.

De exemplu, sunt cei care vor juca jocuri online în exces, devenind literalmente obsedați de activitate. Nevoia lor de a juca aceste jocuri în mod continuu are un impact negativ asupra oricărui alt domeniu al vieții lor. Apoi mai sunt și alții care devin obsedați de nevoia lor de a verifica starea rețelelor sociale. Alții ar putea deveni obsedați de site-urile porno.

Cum se prezintă dependența de internet

Este ușor să presupunem că dependența este ceva care se referă doar la utilizarea de substanțe chimice care modifică starea de spirit, dar, în realitate, dependența este orice tipar de comportament care poate avea un impact negativ asupra vieții. Dependența de internet este clasificată ca o tulburare de control al impulsurilor, ceea ce înseamnă că este similară cu dependența de jocuri de noroc și dependența de cumpărături.

Există anumite semne de avertizare în ceea ce privește dependența de internet, cum ar fi preocuparea de a-l folosi din ce în ce mai mult pentru a obține un sentiment de satisfacție. Dacă te gândești în mod constant la internet și petreci mai mult timp pe acesta decât obișnuiai, s-ar putea foarte bine să dezvolți, sau chiar să fi dezvoltat, o dependență.

Este posibil să fi observat că petreci din ce în ce mai mult timp pe internet și că ai încercat să reduci utilizarea. S-ar putea să fi devenit iritabil, anxios sau capricios când ai încercat să stai departe de internet, constatând că odată ce te-ai întors la utilizarea internetului, aceste sentimente au trecut.

Un alt semn al dependenței de internet este să petreci mai mult timp online decât ai plănuit. Persoanele cu dependență de internet pierd în mod regulat noțiunea timpului în timp ce navighează pe net. Vor începe să neglijeze alte responsabilități din viața lor în favoarea petrecerii timpului online. Ei ar putea să-și piardă interesul pentru hobby-uri sau activități odată de care s-au bucurat sau vor renunța la petrecerea timpului cu cei dragi dacă acest lucru interferează cu timpul pe care îl pot petrece online.

Cum afectează dependența de internet viața?

Internetul a devenit o parte importantă a vieții de zi cu zi pentru majoritatea oamenilor. Este folosit pentru orice, de la scopuri academice până la rezervarea de vacanțe și cumpărături generale. Cu toate acestea, atunci când devine o modalitate de a scăpa de realitate, poate începe să fie o problemă.

Unii indivizi devin atât de obsedați de internet încât uită cum să trăiască în lumea reală. Singura lor interacțiune cu alți oameni tinde să fie în lumea virtuală, iar mulți ajung în situații incomode din punct de vedere social atunci când sunt prezentați cu situații din viața reală.

Dependența de internet poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra sănătății. Dacă petreci din ce în ce mai mult timp online, îți vei neglija sănătatea fizică și mentală. Nu veți mânca corect, deoarece ai puțin timp pentru pregătirea mesei. Mâncărurile rapide și nu tocmai sănătoase vor deveni acum preferate, deoarece îți permit să petreci mai mult timp online.

foto-bestlife.com

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Oameni celebri care și-au dezmoștenit copiii

Nu este întotdeauna obligatoriu ca fiii să moștenească averea de la părinți. Ce oameni bogați și celebri și-au donat averile altor persoane sau organizații. Aretha Franklin l-a dezmoștenit pe unul dintre cei patru copii ai săi în testament. Ea a avut patru copii: Teddy, Kecalf, Clarence și Edward. Se pare că ea a scris trei testamente, care au fost găsite în toată casa. Clarence, fiul ei cel mare, pe care […]

today7 iunie 2023

0%