Life

Cum influențează annotipul starea de spirit

today20 februarie 2023

Fundal

Se apropie prima zi de primăvară, Mărţişorul, dar starea ta de spirit este joasă? Răcirea vremii ar putea avea fi şi ea de vină. Temperatura şi perioada în care ai parte de lumină naturală pot juca un rol important în determinarea anotimpului pe care îl iubeşti cel mai mult, dar ar putea dezvălui mai multe despre personalitatea ta de bază.

Există puţine cercetări despre psihologia preferinţelor sezoniere, dar cercetătorii au descoperit că schimbările sezoniere de temperatură şi lumină pot avea un impact asupra stărilor de spirit şi comportamentelor. Astfel, cei născuţi în lunile calde au mai multe şanse să experimenteze schimbări rapide de dispoziţie. Cei născuţi în lunile de iarnă pot fi mai puţin susceptibili de a fi irascibili.

Psihologii au recunoscut de mult influenţa puternică a anotimpurilor asupra stării de spirit. Lunile mai scurte de iarnă provoacă oamenii să experimenteze tulburări afective sezoniere, un tip de depresie. Cercetările au mai arătat că debutul primăverii poate duce temporar la o stare de spirit pozitivă, în funcţie de cât timp stă în aer liber o persoană.

Ce dezvăluie sezonul tău preferat?

Primăvară

Dacă primăvara este anotimpul tău preferat, atunci s-ar putea să-ţi doreşti noi experienţe, iar sezonul de primăvară oferă tocmai ocazia de reînnoire de care ai nevoie după o iarnă rece.

Vară

În cazul în care vara este perioada ta favorită din an, această preferinţă ar putea însemna că eşti o persoană extrovertită, îţi place să ieşi cât mai mult şi să trăieşti un stil de viaţă activ. Lunile calde de vară sunt perfecte pentru a călători şi a te bucura de aer liber. Cei din jurul tău te descriu probabil ca fiind optimist, simpatic.

Toamna

Acest anotimp este, de asemenea, foarte bun pentru un nou început. Culorile portocalii vibrante şi vremea mai răcoroasă îţi satisfac dorinţa constantă de schimbare.

Iarnă

Lunile răcoroase ale iernii şi zăpada sunt pe placul tău? Anotimpul tău preferat ar putea însemna că tinzi să îţi place să stai mai mult în casă şi eşti introvertit. A îmbrăca un pulover cald şi a te cuibări pe canapea cu o băutură fierbinte pentru a scăpa de frig ar putea suna ca ideea ta de după-amiază ideală.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Life

Victoria Beckham mânâncă același lucru de 25 de ani

Într-un moment de sinceritate maximă, David Beckham a vorbit despre obiceiurile alimentare ale jumătăţii sale, susţinând că fosta Posh Spice “mănâncă acelaşi lucru de 25 ani!”. Vedeta de 46 de ani a declarat că s-a întâmplat o singură dată în viaţa lor petrecută împreună să consume acelaşi lucru. Fostul căpitan britanic al echipei naţionale de fotbal a catalogat momentul respectiv ca fiind extraordinar, una dintre cele mai frumoase amintiri pe […]

today20 februarie 2023

0%