Life

Cum influențează muzica mintea și corpul?

today17 noiembrie 2022

Fundal

Când auzi muzica ta preferată, cum te face să te simți? Sigur te face să te simți relaxat sau poate îți face sângele să pompeze și vrei să te ridici și să dansezi. Indiferent dacă vrei relaxare, motivație, să uiți de probleme sau să te concentrezi pe un proiect, muzica potrivită te poate ajuta.

Muzica influențează, atât mintea, cât și corpul într-o varietate de moduri, de la scăderea anxietății la îmbunătățirea somnului, reducerea durerii și a tensiunii arteriale, creșterea dispoziției, a memoriei și a vigilenței mentale.

Legătura dintre muzică și minte

Experții spun că ceea ce activitatea fizică poate face pentru corp, muzica poate face pentru creier. De fapt, ascultarea muzicii îți poate menține creierul angajat pe măsură ce îmbătrânești și oferă un antrenament total pentru creier. Orice iubitor de muzică îți poate spune că muzica te poate ajuta să retrăiești emoții din alte perioade ale vieții. S-a dovedit că puterea muzicii, aduce înapoi amintiri puternice.

Iată câteva dintre beneficiile specifice pe care muzica le poate oferi minții:

Reducerea simptomelor depresiei

Stimularea concentrării asupra lucrurilor

Scăderea nivelului de stres

Îmbunătățirea stării de spirit

Îmbunătățirea performanței sub presiune

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Primăria comunei Grădiștea se va muta în noul sediu

Primăria comunei Grădiștea se va muta în noul sediu, unde au fost create toate condițiile pentru ca cetățenii să-și poată rezolva problemele în cel mai scurt timp. Primăria se va muta în casă nouă în aproximativ două săptămâni, în prezent funcționarii din comuna Grădiștea își desfășoară activitatea în clădirea unei școli. “ În data de 10 Noiembrie am făcut recepția finală, totul este în regulă și sperăm ca în cel […]

today17 noiembrie 2022

0%