Life

Cum îți dai seama că cineva încearcă să te mintă

today2 decembrie 2022

Fundal

Studiul limbajului corpului a devenit popular în anii 1970, când experții au început să analizeze legătura dintre gesturile fizice și spunerea adevărului. De atunci, s-a elaborat o listă de semnale care ne indică dacă persoana cu care vorbim minte sau nu.

Îţi ascunde mâinile

Bănuieşti că eşti minţit? Aruncă o privire asupra mâinilor celui din faţa ta. Cineva care minte își ţine palmele strânse, mâinile în buzunar sau îşi încrucișează brațele. Fiecare dintre aceste comportamente indică tensiune interioară și poate fi o metodă inconștientă de autoprotecţie sau de închidere față de o altă persoană din cauza disconfortului pe care îl provoacă stresul creat de minciună.

Devine agitat

Ştii deja că atunci când eşti stresat, începi să te frămânţi. Același lucru se întâmplă şi celui care se simte nevoit să spună o minciună. Când minte, îi este greu să rămână nemișcat și se agită foarte mult. Dacă stă aşezat, se mişcă mult pe scaun. Comportamentul se datorează faptului că se simte anxios, stresat, îngrijorat că ar putea fi prins.

Nu te poate privi în ochi

Când o persoană minte, încearcă să-și dea seama cum să depăşească situația fără a fi prins. Îi este aproape imposibil să te privească în ochi. Mai mult, ochii trec rapid de la un lucru la altul, ceea ce se numeşte micro-deplasare. Este ceva ce se întâmplă inconștient din încercarea creierului de a evita detectarea minciunii.

Repetă cuvinte sau fraze

Acest lucru se întâmplă pentru că încearcă să te convingă pe tine, dar și pe el înșiși de ceva. Încearcă să valideze minciuna din mintea lor.

Oferă prea multe informații

Când cineva continuă și îți oferă prea multe informații, care nu sunt solicitate și mai ales un exces de detalii, există o probabilitate foarte mare ca el sau ea să nu-ți spună adevărul. Mincinoșii vorbesc adesea mult pentru că speră că, cu toate informațiile lor și aparentă deschidere, alții îi vor crede.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Life

Cadouri neinspirate pe care nu ar trebui să le oferi de Crăciun

Cu toții iubim Crăciunul, chiar și cele mai ciudate lucruri: centrele comerciale împodobite mult prea devreme, aceeași muzică în fiecare an și bineînțeles petrecerile de familie. Toate acestea vin de obicei cu un schimb de cadouri de Crăciun. Iată o listă cu cele mai proaste cadouri. 1. Ceva folosit Nu este nimic în neregulă în a oferi un articol de îmbrăcăminte sau un decor vintage sau retro. Cu toate acestea, […]

today29 noiembrie 2022

0%