Life

Cum îți dai seama că cineva minte

today9 mai 2022

Fundal

Minciuna și înșelăciunea sunt comportamente umane comune. Un sondaj Reader’s Digest a constatat că până la 96% dintre oameni recunosc că mint cel puțin o dată.

Un studiu cu 1.000 de adulți din SUA a constatat că 60% dintre respondenți au susținut că nu au mințit deloc. În schimb, cercetătorii au descoperit că aproximativ jumătate din toate minciunile au fost spuse de doar 5% dintre toți subiecții.

Realitatea este că majoritatea oamenilor vor minți probabil din când în când. Unele dintre aceste minciuni sunt menite să protejeze sentimentele altcuiva („Nu, cămașa aia nu te face să arăți grasă!”). În alte cazuri, aceste minciuni pot fi mult mai grave (cum ar fi minciuna într-un CV) sau chiar sinistre (ascunderea unei crime).

La fel ca multe lucruri, totuși, detectarea unei minciuni se reduce adesea la un singur lucru – a avea încredere în instinctele tale. Știind ce semne ar putea detecta cu acuratețe o minciună și învățând cum să țineți cont de propriile reacții puteți deveni mai bun la identificarea minciunilor.

Cum îți dai seama că cineva poate minți

Câteva dintre potențialele semnale identificate de cercetători care ar putea indica faptul că oamenii sunt înșelători includ:

A fi vag; oferind câteva detalii

Repetarea întrebărilor înainte de a le răspunde

Vorbind fragmentat

Evitarea de a oferi detalii specifice atunci când o poveste este contestată

Comportamente de îngrijire, cum ar fi jocul cu părul sau apăsarea degetelor pe buze

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Divers

Cum te ajuta un gel nazal de la Tonimer cand ai nasul uscat?

Senzatia de nas uscat creeaza disconfort, mai ales atunci cand vrei sa petreci timp de calitate alaturi de cei dragi. Gelul Nazal de la Tonimer lab, datorita combinatiei sale de ingrediente active (extract de Laminaria Hyperborea, Acid Hialuronic, Pantenol, vitaminele E si F), formeaza un film protector cu rol important in hidratarea si regenerarea mucoasei nazale.​  Il poti utiliza si daca iti simti nasul uscat din motive precum boli induse de […]

today7 mai 2022

0%