Divers

Cum poti alege cele mai ieftine caiete pentru scoala?

today26 aprilie 2021

Fundal
Chiar daca scoala se desfasoare in format online in acest an, cele mai utilizate produse pentru scoala raman tot caietele, pe care elevii trebuie sa isi noteze cursurile si lectiile ce ajuta la aprofundarea materiei care este predata pe parcursul acestora.

Pentru a stii ca ai mereu la indemana tipul de caiet potrivit trebuie sa cunosti utilitatea fiecaruia si ce format se potriveste in functie de materiile pe care le parcurg elevii, astfel in topul preferintelor raman cele de tipul studentesc, adica in format mare, A4, acestea au un loc de expunere mult mai mare, este recomandat pentru materiile importante precum romana si matematica, acolo unde trebuiesc scrise mai multe pagini in timpul orelor, deci trebuie tinut cont si de numarul de file pe care acestea il au.

Oferta magazinelor online de rechizite scolare este una foarte mare mai ales atunci cand un nou an scolar se apropie, asa ca este foare usor sa gasesti cele mai ieftine caiete astfel incat raportul de calitate pret sa fie unul favorabil cumparatorului, iar pentru asta trebuie doar sa tii cont de anumite aspecte, precum este brandul, calitatea hartiei sau coperta din carton tare lucioasa, ce are imprimate personajele favorite sau imagini ce atrag atentia sau monocroma, dintr-o singura culoare.

Cum alegi si care este avantajul caietelor ieftine ?

Este indicat sa urmaresti mereu un pret favorabil, dar cel mai adesea acesta nu este si relevant atunci cand alegeti caiete pentru scoala, deoarece de cele mai multe ori in oferta marilor magazine fizice, acestea au un pret foarte mic din doua motive, ori numarul de file este cu mult mai mic decat la celelalte normale, ori pe coperta acestora sunt diferite reclame la anumite branduri, iar de aici pretul scade, deoarece acestea suporta o mare parte pentru reclama.

Uita-te in general pe spatele caietelor acolo unde este mentionat numarul de foi pe care il au, dar si gramajul acestora, unele normale din punct de vedere calitativ trebuie sa aiba un gramaj de aproximativ 70 grame/mp, aici nu exista posibilitatea ca, cerneala sau pasta pixurilor pe care copii o folosesc atunci cand scriu sa se imprime de pe o foaie pe alta, altfel nu se va mai intelege nimic din ceea ce este inscris pe ele.

In cazul in care doresti sa urmaresti caiete mai ieftine la inceputul anului scolar sau pe parcursul acestuia, poti alege modelele ce prezinta coperti in culori monocron, adica acestea nu sunt printate cu diferite imagini si nici nu prezinta o pelicula plastefiata lucioasa, doar cartonul simplu ce are diferite culori, in mod normal nu foarte multe nuante ci, cele de baza, avantajul este ca poate prezenta si un loc in care se pot scrie informatiile precum, nume, materie si alte detalii, ceea ce nu mai face cumpararea de etichete scolare necesara, pentru o identificare usoara a acestora.

Ce dimensiuni au caietele si cum se clasifica ?

Poti alege un set de caiete pentru a beneficia de un pret mai bun, de cele mai multe ori acestea sunt fie cate zece ori doisprezece pe un set, astfel preturile pot scadea considerabil, mai ales daca numarul materiilor este unul considerabil de mare ce influenteaza si alegerea acestora.

Dar daca nu stiti cum sunt denumite si ce format au va prezentam in cele ce urmeaza un mic ghid ce va solutiona aceasta intrebare p care foarte multi din parinti, chiar si elevi o au, mai ales atunci cand trebuie sa achizitioneze caiete online.

Caietele cu spira reprezinta un tip destul de apreciat de catre copii, mai ales ca permite indoirea acestuia pe jumatate si astfel creaza o suprafata mai dura pentru a scrie, chiar daca esti la primele foi de completat in acesta nu exista influenta asupra modului in care scrii, din cauza suprafetei, cum este birou sau banca de la scoala. Acesta prezinta pe partea laterala o spirala metalica de care este prinsa atat coperta caietelor cat si filele acestora, pentru o mai usoara rupere exista si variante microperforate ce ajuta la o indepartare mult mai rapida o foilor care au fost gresite.

Cele mai populare cu o cautare foarte mare sunt caietele studentesti, acestea au formatul A4 adicat filele lor este la fel de mare precum o foaie de hartie intreaga, acestea pot avea doua liniaturi, fie de matematica, cu patratele sau dictando cu liniatura orizontala, exista si varianta ce se utilieaza pentru materii specifice cu foaie velina, adica alba, fara nici un fel de linii.

Formatul A5 al caietelor este practic cum ai indoii hartie in doua, acestea se folosesc adesea in clasele mai mici, deoarece atunci nu necesita o suprafata foarte mare pe care trebuie sa notezi, iar orele de la scoala, fie ele fizice sau online sunt mai permisive din puctul de vedere al volumului de scriere pe care elevii trebuie sa il urmeze.

Astfel avand un mic necesar de caiete potrivit nu mai ai nevoie decat de cateva articole pentru ca totul sa decurga foarte bine, iar aici trebuie sa mentionam instrumentele de scris si corectura, care in clasele primare incep cu stilourile cu cerneala sau patroane la care trebuie neaparat ca cei mici sa aibe si un pic cu rescriere in cazul in care gresesc, acesta poate sterge, iar timpul de uscare este unul foarte scurt.

Pixurile trebuiesc alese in functie de stilul de scris, astfel daca preferati o scriere fina cu o linie subtire trebuie sa optati pentru varfuri intre 0.3-0.5 mm, in cazul in care doriti ca scrisul sa fie unul lin si mai gros, cea mai buna decizie este un pix cu varful mediu, acestea sunt numerotate ca avand o dimensiune intre 0.7 – 1 mm, culorile pot sa difere, de la cel clasilc albastru si negru, la verde, rosu sau roz.

Avand un minim necesar de articole scolare puteti sa incepeti cu succes actualul semestru semestru sau un nou an de scoala fara sa cheltuiti foarte mult pe produse, ci mai degraba sa aveti in vedere cateva aspecte ce va vor ajuta sa va bucurati de o calitate foarte buna la preturile cele mai mici.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cât de inteligent(ă) ești?

Platforma CrushBrain lanseaza pe piata romaneasca, primul sistem de calculare a nivelului de inteligenta bazat doar pe scanarea unei fotografii - MinteaTA.ro. Grupul SCHUETZ lanseaza primul proiect de calculare a nivelului inteligentei bazat doar pe scanarea unei fotografii - MinteaTa.ro Platforma CrushBrain lanseaza pe piata romaneasca, primul sistem de calculare a nivelului de inteligenta bazat doar pe scanarea unei fotografii. Aplicatia foloseste inteligenta artificiala impreuna cu un algoritm propriu, scanand […]

today20 aprilie 2021

0%