Life

Cum să ai mai multă energie. Ce trebuie să faci?

today8 martie 2023

Fundal

Te simţi mai tot timpul obosită fizic, cât şi psihic? Simţi că nu te mai poţi concentra? Atunci ţine cont de aceste trucuri extrem de utile şi uşor de pus în practică.

Ia întotdeauna micul dejun

Oricât de ocupată ai fi, încearcă să iei zi de zi micul dejun. Când sari peste masa de dimineaţă, metabolismul încetineşte cu scopul de a conserva energia. Din această cauză, creierul primeşte şi el semnale că trebuie să lucreze mai puţin, fapt pentru care puterea de concentrare scade, în timp ce starea de oboseală devine mai puternică.

Încearcă să ai o dietă echilibrată

Nu este suficient să iei cele trei mese pe zi, dacă nu ţii cont şi de ceea ce mănânci. Pe lângă carbohidraţi şi proteine, încearcă să consumi fructe precum banane, mere şi fructe de pădure, întrucât sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de a creşte nivelul energiei din organism. Din dieta ta nu ar trebui să lipsească nici cerealele integrare, ouăle şi fructele oleaginoase.

Bea multă apă

Câteodată, un consum scăzut de lichide te poate face să te simţi obosită sau ameţită. Dacă celulele corpului nu primesc suficiente lichide, creierul nu are cum să lucreze la capacitate maximă. În plus, apa este esenţială pentru multe alte procese din organism, motiv pentru care este important să bei câte 2 litri în fiecare zi.

Elimină stresul

Cu cât eşti mai stresată, cu atât corpul nu mai poate funcţiona la parametri normali. Cu alte cuvinte, capacitatea de memorare va fi scăzută, iar starea de spirit va fi alterată.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Actual

Pe 17 martie, la Biblioteca Județeană va avea lansarea unei cărți, autoare Doina Ruști

Vineri, 17 martie, ora 12.30, la Biblioteca Județeană "Alexandru Odobescu" Călărași, va avea loc un eveniment, dedicat volumului Depravatul din Gorgani și lumii fanariote din cărțile Doinei Ruști. DOINA RUŞTI, prozatoare de referință, cu certă contribuție atât în neogotic, cât și în în realismul psihologic, apreciată pentru originalitate și erudiție epică, a scris trilogia fanariotă, (Homeric, Mâța Vinerii, și Manuscrisul fanariot) și romane cu miză socială puternică: Fantoma din moară, […]

today8 martie 2023

0%