Divers

Cum să alegi un compresor de aer

today25 octombrie 2021

Fundal
Unul dintre cele mai importante instrumente din orice garaj sau atelier este un compresor de aer.

 

Compresoarele de aer sunt folosite pentru a alimenta uneltele pneumatice, pentru a acționa pulverizatoarele de vopsea și pentru a umfla anvelopele. Acest articol va oferi cateva sfaturi si pareri despre compresoarele de aer, care va vor ajuta sa faceți cea mai buna alegere.

Compresoare fără ulei vs compresoare cu ulei

Pe piață întâlnim doua tipuri de compresoare: Fără ulei și cu ulei. Cele fără ulei sunt mai scumpe, dar necesită mai puțină întreținere. Cele cu ulei necesită schimburi regulate de ulei și curățare.

Compresoarele de aer fără ulei devin populare printre mulți oameni. Aceste tipuri de compresoare de aer sunt foarte ușor de utilizat și nu necesită mai multă întreținere decât alte modele care nu sunt fără ulei. De asemenea, acestea au unele avantaje față de modelele mai vechi, așa că este important să știți care sunt acestea înainte de a lua o decizie cu privire la modelul cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Există trei motive principale pentru care un compresor de aer fără ulei ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră: Cele fără ulei tind să dureze mai mult decât cele cu ulei, deoarece nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la lubrifiere sau alte lucruri similare de acest gen.

Compresoarele de aer cu ulei au nevoie de întreținere periodică. Va trebui să verificați periodic nivelul uleiului și să îl înlocuiți atunci când este necesar. Compresoarele de aer alimentate cu ulei sunt mai silențioase decât cele fără ulei.

Unele kituri de compresoare de aer vin cu toate accesoriile de care ați putea avea nevoie pentru proiectul dvs., astfel încât vă economisesc banii care ar fi fost cheltuiți pentru a cumpăra fiecare dintre ele separat.

Majoritatea au un starter electric, ceea ce face ca pornirea să fie foarte ușoară, indiferent dacă afara este frig sau cald.

Un cadru metalic puternic asigură stabilitatea în timpul funcționării chiar și la viteze mari, în timp ce picioarele din cauciuc protejează podelele de zgârieturi și zgârieturi cauzate de vibrațiile mașinii în sine.

***

Aspecte de luat în seama în alegerea unui compresor

Debitul și presiunea compresorului. Tipul de unelte pneumatice care pot fi utilizate cu un compresor este determinat atât de presiunea, cât și de debitul de aer. Cu cât nivelurile sunt mai ridicate, cu atât mai bine funcționează în tandem pentru a oferi putere pentru sarcini specifice.

Un compresor care poate furniza până la 6 bar și 150 l/min este de joasă presiune. Cele cu presiuni mai mari, cum ar fi 12 sau chiar 24 de bari în unele cazuri, vor îndeplini sarcinile mai bine.

Pentru uneltele pneumatice utilizate în operațiuni grele, veți avea nevoie de un compresor foarte puternic. Aflați înainte de achiziție care sunt cerințele pentru unealta dvs. și cumpărați unul care să asigure un debit și o presiune suficiente.

 

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum te ajuta un profesionist sa iti rezolvi orice problema casnica

Un profesionist este un meserias cu experienta si autorizatii in domeniu, precum un instalator autorizat cu experienta care ofera servicii in domeniul instalatiilor sanitare. Instalatorul sanitar este disponibil pentru tine in zilele de sarbatori legale si in weekend daca canalul de scurgere este blocat, teava s-a spart sau robinetul a esuat. La fel este cazul in care ramai fara curent electric in apartament insa vecinii tai se bucura de lumina. Cu […]

today21 octombrie 2021

0%