Life

Cum să creezi conținut video pe rețele sociale, care să iasă în evidență

today15 iulie 2022

Fundal

Lumea rețelelor sociale continuă să se extindă. Oamenii vor să vadă un alt tip de conținut decât înainte. Conținutul video a preluat conducerea și multe persoane și mărci investesc mult în acest lucru.

Din acest motiv este important să-ți perfecționezi abilitățile creative atunci când vine vorba de crearea de conținut captivant, relevant și atrăgător pentru rețelele sociale, indiferent dacă este în scopuri personale sau profesionale.

Dar ce tip de conținut este cel mai relevant în zilele noastre?

Videoclipurile au mai multă putere decât fotografiile simple. Aproximativ 92% dintre specialiștii în marketing digital au declarat că conținutul video este o parte extraordinară a unei campanii de marketing, construindu-și strategiile pe aceasta. În comparație cu cum arătau lucrurile acum câțiva ani, când nu mulți specialiști în marketing credeau că videoclipurile sunt o strategie eficientă – în 2015, nevoia de conținut video era scăzută – în prezent, 87% dintre specialiștii în marketing subliniază că videoclipurile generează un ROI ridicat.

Dar cum creezi conținut video captivant? Care este rețeta pentru conținut video de succes?

Luați în considerare lungimea: scurt înseamnă captivant

Marea majoritate a videoclipurilor de pe rețelele sociale care au cel mai mare succes nu durează mai mult de câteva minute. De fapt, cele mai eficiente sunt cele de până la un minut sau poveste de 15 secunde. Într-adevăr, dacă doriți să transmiteți un mesaj mai complex sau să înregistrați un podcast, durata videoclipului va trebui să fie de până la jumătate de oră.

Deci, în funcție de tipul de conținut pe care îl creați, lungimea va trebui să se potrivească. Dacă conținutul este relevant și de interes pentru publicul țintă, rezultatul va fi captivant.

Dar, ca regulă generală, păstrarea conținutului video scurt pe rețelele sociale este cheia pentru a atrage atenția oamenilor, în special a persoanelor care tocmai te descoperă pe tine sau pe brand.

Muzica de fundal adaugă contează

Muzica dintr-un videoclip este ca sarea în orice rețetă. Este ingredientul cheie care adaugă savoare și aduce toate celelalte elemente împreună, astfel încât rezultatul final să exprime în mod eficient mesajul videoclipului. Din acest motiv, ar trebui să adăugați muzică de fundal care să se alinieze cu conținutul în sine.

Prin povestire, creezi o conexiune personală

Dacă te uiți la videoclipurile muzicale, ele sunt întotdeauna axate pe povestire, motiv pentru care sunt atât de multe dintre ele considerate captivante, făcându-i pe oameni să-și amintească mai bine cântecul. Luând acest lucru din procesul de creare a videoclipului muzical, îl puteți aplica conținutului video pe care îl creați pentru rețelele sociale.

Scris de: Hătcăreanu Andra

Articolul precedent

Administrație

Continuă înființarea de locuri de parcare în municipiul Călărași

Primarul municipiului Călărași a inspectat ieri, 14 iulie, stadiul lucrărilor de reabilitare şi modernizare a zonei din spatele blocurilor C24, C25 şi C26, acolo unde se va amenaja şi o parcare de reşedinţă care va cuprinde 10-15 locuri de parcare. „În vecinătatea acestei zone, mai exact în faţa blocului C14 avem în vedere construirea unui loc de joacă pentru copii. De curând am finalizat, în zonă, construirea unei alte parcări […]

today15 iulie 2022

0%