Acest produs plin de vitamine este o gustare ideală între mese și poate fi savurat în nenumărate feluri de mâncare. Dar cum ar trebui să fie păstrate bananele astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp posibil?
Următoarele sfaturi te pot ajuta să ai banane proaspete mai mult timp
Păstrează-le la rece și ferite de lumină: bananele trebuie păstrate la aproximativ 12°C, deoarece se vor coace mai repede dacă este prea cald. O cameră mai întunecată este ideală. Prin urmare, o bucătărie caldă nu este cel mai bun loc pentru bananele tale.
Pune-le în frigider: dacă vrei să-ți păstrezi bananele corect, cu siguranță le poți păstra în frigider. Cu toate acestea, ar trebui să fie coapte când le pui, deoarece nu se vor mai coace în mediul răcoros. Nu contează deloc dacă coaja devine maro din cauza frigului, nu va afecta gustul.
Folosește trucul cu suc: odată ce o banană a fost tăiată și este expusă la aer, aceasta va deveni rapid maro. Dacă dorești să păstrezi feliile de banane proaspete, stropește-le cu puțin suc de lămâie sau suc de ananas – acest lucru este deosebit de delicios în salatele de fructe.
Bananele pot fi chiar congelate pentru a le menține proaspete și mai mult timp. În acest caz, cel mai bine este să folosești numai fructe coapte.
Curăță bananele de coajă, apoi pasează-le sau tăie-le felii. Congelează feliile pe o tavă pentru a nu se lipi între ele. Piureul de banane este cel mai bine congelat în tăvi pentru cuburi de gheață. Apoi pune-le într-o pungă de congelator! Bananele congelate pot fi păstrate până la 6 săptămâni. Pur și simplu adăugi porțiile congelate direct într-un smoothie.
foto-healthline.com