Dacă vrei să prelungești durata de valabilitate a căpșunilor, va trebui să le transferi în frigider. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să le depozitezi într-un singur strat într-un recipient etanș, conform pașilor următori.
1. Spală căpșunile înainte să le mănânci. Spălarea căpșunilor le expune imediat la umiditate, iar umezeala de pe fructele grăbește formarea mucegaiului. Așadar, pune la frigider căpșunile nespălate.
2. Păstrează-le întregi. Căpșunile întregi vor rezista la deteriorare mai mult decât bucățile de căpșuni tăiate. Păstrați cutia așa cum ați cumpărat-o.
3. Tapetează un recipient din plastic sau sticlă cu prosoape de hârtie. Acestea vor absorbi umezeala și vor împiedica mucegaiul.
4. Pune căpșunile într-un singur strat în interiorul recipientului. Dacă puteți pune toate căpșunile într-un singur recipient, asta ușurează lucrurile. Dacă ai nevoie de mai multe recipiente pentru a păstra acel singur strat, nu ezita să utilizezi mai multe.
5. Sigilează ermetic recipientul și pune-l la frigider. Căpșunile uscate și etanșe ar trebui să reziste la frigider șapte zile sau mai mult.