Divers

Cum să păstrezi dorința în cuplu

today8 octombrie 2021

Fundal
Încetul cu încetul, în relația ta de iubire, pasiunea și dorința au cedat locul rutinei? Complicitatea s-a transoformat în familiaritate? Stop! Trebuie să acționezi și să corectezi obiceiurile nesănătoase înainte ca dorința să dispară definitiv din relația ta.

Iubire și dorință

Este misterioasă, volatilă și surprinzătoare. Vine și pleacă urmând o mișcare de flux și de reflux care uneori  ne scapă. Psihanaliștii sunt de părere că dorința este stimulată de lipsă, de dor: celălalt, cel iubit, dorit, ar poseda ceea ce nouă ne lipsește. Cel puțin așa credem. De unde dorința noastră de a cuceri, ceea ce trezește dorința în noi.

Iubirea este diferită: este întărită (sau slăbită) pe măsură ce îl cunoaștem pe celălalt, pe măsură ce întemeim cu el un anumit grad de intimitate. Deveniți prea apropiați, prea complici, prea transparenți, partenerii încep să se plictisească. Însă, nu există nicio rețetă magică pentru păstrarea dorinței în cuplu, totul depinde de cei doi parteneri de viață. Ce putem face este să împiedicăm această dorință să disppară.

Găsiți distanța potrivită

Într-o relație de iubire, distanța potrivită reprezinta cheia unei armonii durabile. Nici prea proape, nici prea departe, iată ceea ce pare o formulă perfectă. Prea aproape, celălalt riscă să devină o prelungire a noastră, o persoană invizibilă și acest lucru nu face decât să facă dorința să dispară.

La început de relație, dornici de a experimenta cât mai multe lucruri, aveați obiceiul să vizitați un magazin erotic pentru a condimenta puțin intimitatea. Acum, nu ați mai fcut acest lucru de multă vreme? Însă acum ce vă oprește să intrați într-un sex shop?

Prea departe, fără proximitatea necesară, indispensabilă intimității, relația se distanțează, se stinge, dorința fuge pentru a se instala într-un alt loc.

În mod ideal, ar trebui cultivată o intimitate bazată pe complicitate, pe confidențe și proiecte comune, fără să fraternizați foarte tare și să cădeți într-un exces de familiaritate, de transparență.

Alimentați energia vitală

Dorința poate fi o energie durabilă dacă avem grijă, facem așa fel încât să nu îi epuizăm rezervele. Trebuie să îi facem pe plac persoanei iubite, să degajăm vitalitate, să suscităm curiozitatea celuilalt, să lăsăm impresia că avem în jurul nostru o mie de resurse de care ne vom folosi pentru a înfrumuseța relația de iubire.

Dezvoltarea centrelor de interes, protejarea relației de iubire, păstrarea complicității…într-o relație de iubire fiecare din parteneri ar trebuie să își cultive grădina personală. Nimic nu este mai seducător – și necesar dorinței – decât să ai un partener cu proiecte, pasiuni diverse.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Descoperă frumusețea fototapetului la Verdeco.ro

Află cum poate schimba fototapetul aspectul oricărei încăperi La fel ca vopseaua, tapetul are puteri magice, decorativ vorbind - îl puteți folosi pentru a schimba look-ul oricărui spațiu. Adevăratul truc este să fii curajos și să îl folosești cu încredere? În plus, tapetul poate masca imperfecțiunile peretelui și poate manipula senzația de spațiu. Acelasi lucru se poate spune și despre fototapet - acesta prezinta imaginile de fundal moderne, elegante și […]

today8 octombrie 2021

0%