Divers

Cum se pregătesc agențiile de turism să readucă turiștii străini în țară

today6 ianuarie 2021

Fundal

Pandemia care a lovit întreaga lume anul trecut a avut efecte drastice asupra operatorilor economici care oferă servicii turistice. Printre cei mai afectați au fost cei care organizau excursii pentru turiștii străini care doreau să ne viziteze țara. Însă, după un an cu activitatea închisă, speranțele încep să apară.

Am discutat cu dl Florin Ionescu, ghid de turism și proprietar al agenției de turism Romania Guided Tours, agenție care până anul trecut făcea aproape exclusiv turism de incoming.

 

Cum ați reușit să treceți peste anul 2020?

”Trebuie să recunoaștem că anul trecut ne-a dat peste cap toate planurile. Nici în estimările cele mai negre nu ne așteptam la așa ceva. Însă anul trecut nu a trecut degeaba. În primul rând suntem bucuroși că suntem sănătoși. În al doilea rând, a fost o bună perioadă pentru a ne pregăti pentru momentul în care lumea va putea să călătorească din nou. Astfel,  anul trecut am călătorit mult mai mult, în țară, pentru a pune la punct pachete turistice în zone  sau cu o tematică pe care nu o promovasem până acum. Astfel, pentru anul acesta, portofoliul nostru de produse turistice s-a îmbogățit cu drumeții la munte sau prin satele Transilvaniei, cu pachete cu tematică gastronomică și degustări de vinuri.”

 

Când vă așteptați să primiți primii turiști străini?

”Cred că din aprilie-mai vor începe să apară solicitări. Mă uit cu speranță la ritmul de vaccinare din anumite țări (cum ar fi de exemplu Israel) și mă aștept ca primele solicitări să apară de acolo. Nu mă aștept la același volum ca de până acum, dar cu siguranță, vom avea din nou turiști străini anul acesta.”

Vă schimbat modul de a face business pandemia?

”Sigur ca da. Este o experiență din care avem de învățat. Financiar, am fost oarecum pregătiți, în sensul că anul trecut aveam o rezervă de cash care să ne acopere cheltuielile fixe pe cel puțin un an. Dar cu siguranță, vom păstra astfel de rezerve și pentru perioada următoare. În al doilea rând, avem o structură a costurilor foarte flexibilă, ce variază în funcție de volumul de activitate. Și în continuare vom pastra costurile fixe la minimum, ca să fim pregătiți de viitoare criză. Ce vom schimba, este referitor la  piața către care ne vom adresa. De anul acesta vom organiza excursii și pentru turiștii români, și deja avem câteva produse pe care le avem urcate pe site-ul nostru de prezentare.  În plus, vom avea în portofoliu mai multe activități outdoor, în natură. Este un trend generat de măsurile de  izolare la care am fost supuși, măsuri care ne-au făcut să ne dorim să fim mai mult timp afară, în natură, la aer curat.

Și nu în ultimul rând vom introduce un sistem de rezervare flexibil, prin care turiștii noștri să nu piardă avansurile plătite, în cazul în care, din diverse motive, nu vor mai putea călători.”

Romania Guided Tours este o agenție de turism organizatoare ce oferă pachete turistice turiștilor străini și români ce doresc să viziteze România. Mai multe informații despre agenție, le puteți găsi în siturile de prezentare:

https://romania-tours.travel/

https://romania-tours.travel/fr/home-francais/

https://sibiutourguide.com/

https://fr.sibiutourguide.com/

 

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum alegi comoda pentru dormitor

Indiferent că redecorezi casa sau pornești totul de la zero cu mobilierul, alegerea unei comode bune pentru dormitor te va ajuta să fii mai organizat/ă și să ai casa mai ordonată. Comoda se găsește în variante diferite și se integrează în orice stil de amenajare. Contează doar să fie achiziționată în funcție de câțiva factori. Dimensiunea corectă Măsoară dimensiunea spațiului unde dorești să amplasezi comoda de dormitor. Desigur, ulterior va trebui să compari spațiul cu nevoile tale, dacă este suficient de […]

today5 ianuarie 2021

0%