Neobișnuit

Cum vor arăta zgârie-norii vitorului? Rezultatele sunt de pe altă lume

today8 septembrie 2022

Fundal

Un artitect din New Delhi, Manas Batia, oferă o viziune radicală asupra viitorului, una în care clădirile rezidențiale sunt „turnuri de purificare a aerului” acoperite cu vegetație luxuriantă.

Arhitectul și designerul computațional din New Delhi a adus conceptul la viață într-un set de elemente vizuale complicate. Structurile sale proiectate sunt prezentate înălțându-se deasupra unui oraș futurist, formele lor curbate inspirându-se din formele naturale.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că nu Bhatia a fost cel care a proiectat manual aceste imagini. De fapt, tot ce trebuia să facă era să scrie câteva fraze pentru a genera aceste modele de altă lume.

Bhatia a folosit programul de imagini de inteligență artificială, Midjourney, pentru a crea imagini complicate bazate pe instrucțiuni scrise pentru piesa sa conceptuală, „AI x Future Cities”. Proiectele AI ale arhitectului au fost prezentate pe CNN și au fost raportate pentru prima dată de designboom. Midjourney a generat un set de grafică digitală folosind descrieri de text care includeau termeni precum „turnuri futuriste”, „tehnologie utopică”, „simbiotică” și „material bioluminiscent”, pe care Bhatia le-a îmbunătățit apoi prin modificarea indicațiilor.

Potrivit lui Bhatia, crearea uneia dintre operele de artă poate dura până la 20 de minute. Și-a îmbunătățit descrierile de peste 100 de ori per proiect, schimbând și adăugând textului până când a obținut rezultatele dorite. Apoi a folosit Photoshop pentru a face ordine în imagini.

Bhatia își imaginează un viitor în care structurile sunt construite din materiale vii într-un alt proiect intitulat „Arhitectura simbiotică”. Folosind cuvinte precum „gigant” și „gobit”, el a creat imagini cu ceea ce el a numit un „viitor utopic”, în care copacii de mărimea unui sequoia sunt transformați în apartamente. Designul a fost influențat de Hyperion, care este un sequoia înalt de 380 de picioare din California, care este reputat a fi cel mai înalt copac viu din lume.

De asemenea, s-a inspirat din munca sa de zi cu zi la firma de arhitectură indiană Ant Studio, ale cărei proiecte includ renovarea clădirilor cu fațade proaspete pentru a promova ventilația naturală și consumul mai redus de energie.

Scris de: Radio Voces Campi

Articolul precedent

Actual

Sportivii călărășeni ocupă primele locuri în Clasamentul Național de Squash

Echipa călărășeană de squash Remat Călărași are cu ce se mândri. Toți jucătorii antrenați de George Constantinescu ocupă primele locuri în Clasamentul Național de Squash. Întreaga lor activitate le-a adus rezultate și experiențe din ce în ce mai bune. Evoluția lor s-a putut observa la competițiile la care au participat în ultimul timp unde au reușit să obțină performanțe destul de bune, în condițiile în care adversari au fost jucători […]

today8 septembrie 2022

0%