Divers

Curățarea covorului – cât de des este recomandată! Iată de ce trebuie apelat la specialiști

today27 ianuarie 2021

Fundal

Chiar dacă pare o activitate banală, curățarea covorului este deosebit de importantă atât din punct de vedere estetic, cât și al menținerii unui climat sănătos în locuință. Și aceasta pentru că mai presus de murdăria care se vede la suprafață, covorul ascunde în profunzime tot felul de alergeni, bacterii și microbi. Iar toți acești inamici nevăzuți ai sănătății noastre sunt imposibil de înlăturat prin măturare sau aspirare obișnuită. Astfel, soluția optimă este să apelăm la profesioniști, care știu mai bine ce au de făcut.

Desigur, nu trebuie să trecem în cealaltă extremă și să ne lăsăm doar în baza unor firme specializate de curățenie ce prestează servicii de curățătorie covoare în Iași. Activitățile casnice care presupun ștergerea prafului și aspirarea covorului sunt binevenite și trebuie făcute ori de câte ori este nevoie. Iar intervalul poate fi mai scurt sau mai mare în funcție de mai mulți factori. Astfel, contează numărul de membri ai familiei, dacă în acea casă sunt și copii mici și, nu în ultimul rând, animale de companie. Privind toate acestea în ansamblu, vă puteți face o imagine completă a ceea ce presupune îndepărtarea totală a murdăriei care se adună între fibrele covorului.

 

De ce ar trebui să apelezi la profesioniști

 

Curățarea covorului nu e mare filosofie, vor spune mulți, și am putea tinde să le dăm dreptate. Mai ales dacă ai un aspirator „de firmă”, toată treaba poate părea o joacă de copil. Însă, adevărul este că un aspirator, oricât ar fi de performant, va face să dispară doar mizeria vizibilă cu ochiul liber. Iar în urmă vor rămâne o multitudine de particule minuscule de murdărie care s-au aciuat în covorul dumneavoastră preferat. Iar toată această armată de alergeni ne poate produce în timp mult mai mult decât un disconfort, precum o ușoară iritație de piele sau un strănut. Neeliminând cauza, s-ar putea ajunge la anumite probleme de sănătate care să ne afecteze pe termen lung.

 

Așadar, punând în balanță toate elementele, veți ajunge la concluzia că e mai ieftin să apelezi la o firmă specializată în curățarea covoarelor. În cazul de față, nu e deloc greșit „să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”, iar profesioniștii să se ocupe de curățarea covorului ca la carte. De aceea este recomandat să apelați la servicii profesioniste de spălătorie covoare din Iași. În acest fel nu vei risca să deteriorezi covorul preferat folosind cine știe ce truc de pe internet care promite să îndepărteze petele și murdăria în proporție de 99,99%. O curățare în profunzime presupune folosirea unor dispozitive și tehnologii eficiente care îi vor reda covorului aspectul inițial. Mai mult, apelarea la o firmă specializată vine cu anumite garanții pe care nu le poți avea ocupându-te personal de această operațiune.

 

Când este indicată curățarea covorului

 

După cum aminteam mai sus, există mai mulți factori care decid intervalul dintre curățări ale covorului sau mochetei. Și totuși, dincolo de rutina săptămânală (ori chiar zilnică!) a folosirii aspiratorului, un covor are nevoie de o curățare în profunzime măcar odată pe an, dacă nu semestrial. Prin curățarea profesională, efectuată într-un mediu specializat, vor fi îndepărtate până și cele mai mici particule de murdărie – acel mix de praf, alergeni și microbi – care se ascund în desișul fibrelor covorului. Iar prin aceasta nu facem decât să obținem un mediu de viață cât mai sănătos.

Scris de: Buterez Dorin

Articolul precedent

Divers

Cum se pregătesc agențiile de turism să readucă turiștii străini în țară

Pandemia care a lovit întreaga lume anul trecut a avut efecte drastice asupra operatorilor economici care oferă servicii turistice. Printre cei mai afectați au fost cei care organizau excursii pentru turiștii străini care doreau să ne viziteze țara. Însă, după un an cu activitatea închisă, speranțele încep să apară. Am discutat cu dl Florin Ionescu, ghid de turism și proprietar al agenției de turism Romania Guided Tours, agenție care până anul trecut făcea aproape […]

today6 ianuarie 2021

0%